Dolar
32.54
Euro
34.57
Altın
2,382.86
ETH/USDT
3,095.00
BTC/USDT
63,500.00
BIST 100
9,548.09
Politika

CHP heyetinden şehit öğretmenin ailesine ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun başkanlığındaki heyet, Tunceli'de PKK'lı teröristlerce katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın Gümüşhane'de bulunan babaevini ziyaret etti.

21.07.2017 - Güncelleme : 21.07.2017
CHP heyetinden şehit öğretmenin ailesine ziyaret

GÜMÜŞHANE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki heyet, Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın Gümüşhane'de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Torun ve beraberindekiler, şehidin Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyündeki babaevini ziyaret ederek, şehidin babası Hamit Yılmaz'a başsağlığı diledi, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da taziyelerini iletti.

Seyit Torun, ziyarette yaptığı konuşmada, şehit öğretmenin yokluklar içinde hem okul müdürlüğü hem de öğretmenlik yaptığını belirten Torun, Necmettin Yılmaz gibi vatan evlatları olduğu müddetçe Türk bayrağının kimse tarafından indirilemeyeceğini ifade etti.

"Kötü günler geçiriyoruz ama bunları da aşacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Türk milletinin büyük bir millet olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bunları da aşacak gücümüz var. Bu ülkeyi asla bölemeyecekler ve bizi birbirimize düşüremeyecekler. Bu bayrak da ezan da sonsuza kadar okunacak. Bu ülkede inanıyorum ki daha güzel günlere hep beraber kavuşacağız. Kötü günler geçiriyoruz ama bunları da aşacağız. Artık Necmettin kardeşimiz bizim de evladımız, hepimizin kardeşi. Hepimiz onun aziz hatırasına minnet ve saygı duyuyoruz."

"Kalemle tartışacağız, sohbet edeceğiz"

Şehidin babası Hamit Yılmaz da yaptığı açıklamada, "Biz bir milletiz ve ayrılmayacağız." dedi.

Yılmaz, "Kalemle tartışacağız, sohbet edeceğiz. Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza saygılı bir şekilde daha müreffeh bir devlet, daha özgür bir ülke istiyorum. Ben Pülümür'e gidip çocuğumun şehit edildiği yerde balık tutmak, Karadeniz'e gelip balık, sütlaç yemek, Edirne'ye gidip piknik yapmak istiyorum. Çocuğum inşallah buna bir vesile olur. İyi ki bu milletin bir evladı, bir ferdiyim." diye konuştu.

Muhabir: Veysel Kara

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın