Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.90
BTC/USDT
70,444.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Çok taraflı platformlarda önemli rol oynuyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Suriye'deki durumun iyileşmesi için çaba sarf ediyoruz, Irak'a tekrar istikrarın gelmesi için çok destek veriyoruz, ikili düzeyde ve çok taraflı platformlarda Türkiye olarak önemli rol oynuyoruz." dedi.

Halil Fidan  | 28.10.2017 - Güncelleme : 28.10.2017
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Çok taraflı platformlarda önemli rol oynuyoruz

Şanlıurfa

ŞANLIURFA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şanlıurfa temasları kapsamında eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan'ın, Suruç ilçesine bağlı Ziyaret Mahallesi'nde onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Burada vatandaşların yanı sıra Suriye ve Iraklı bazı kanaat önderleriyle bir araya gelen Mevlüt Çavuşoğlu, konuklarla sohbet etti.

Çavuşoğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak'ta durumun iyileşmesi için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Suriye'deki durumun iyileşmesi için çaba sarf ediyoruz, Irak'a tekrar istikrarın gelmesi için çok destek veriyoruz, ikili düzeyde ve çok taraflı platformlarda Türkiye olarak önemli rol oynuyoruz. Kardeşlerimizle görüştük, inşallah bu bölgelerde yaşayanlar bir an önce Suriye'ye, kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Özellikle de PKK-YPG'nin ellerinden aldıkları evlerine, topraklarına dönmek istiyorlar. Dolayısıyla şartlar iyileştikçe kardeşlerimiz de dönecek. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti olarak burada savaştan ve DEAŞ, YPG-PKK teröründen kaçan kardeşlerimize evimizi açtık. Her türlü imkanı sağlıyoruz ve daha neler yapabiliriz bunun arayışı içinde olduk. Milletimiz de tüm zorluklara rağmen Suriye'den Irak'tan gelen kardeşlerimize her zaman evini, gönlünü açmıştır."

"Şehirleri gerçek sahiplerine teslim ettik"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekatı ile insanların güvenli bölgelere gitmeye başlattıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu güvenlik ve istikrar ile ilgili tedbirler alındıktan sonra yani Suriye tekrar eski günlerine dönmeye başladıktan sonra da bu kardeşlerimizin dönme imkanı olacak. Örneğin Fırat Kalkanı Operasyonu ile biz Cerablus'tan başlayıp El Bab'a kadar birçok şehri DEAŞ'tan geri aldık ve buraları o şehirlerin gerçek sahiplerine teslim ettik. Bugüne kadar da Türkiye'den 100 bin civarında Suriyeli geri döndü, neden artık oralar güvenli şehirlerdir."

Bakan Çavuşoğlu'na, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ile Mehmet Akyürek, Suruç Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu ve bazı ilçe belediye başkanları da eşlik etti.

Muhabir: Halil Fidan


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın