Dolar
32.31
Euro
35.14
Altın
2,207.46
ETH/USDT
3,585.40
BTC/USDT
70,841.00
BIST 100
9,067.62
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Çocuklarımızı sokaklarda yalnız bırakmayalım

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, "Sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve muhtarlar olarak toplumumuzu tehdit eden uyuşturucu belasıyla mücadele etmemiz lazım. Hepimizi etkileyen bir olay." dedi.

Ercan Doğan  | 20.01.2018 - Güncelleme : 20.01.2018
Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Çocuklarımızı sokaklarda yalnız bırakmayalım

Istanbul

İSTANBUL 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, uyuşturucuyla toplum olarak mücadele etmek gerektiğini söyledi.

Bakan Bak, AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı tarafından Aydınoğlu Spor Tesisleri'nde düzenlenen "81 İl Aynı Dil" buluşmasında yaptığı konuşmada, "81 ille beraber tek yürek olmak, ülkenin geleceği için tek olmak, birbirimizi kucaklamak temel hedefimiz. Bizim bir derdimiz var; sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve muhtarlar olarak toplumumuzu tehdit eden uyuşturucu belasıyla mücadele etmemiz lazım. Hepimizi etkileyen bir olay." dedi.

Çocuklara ve gençlere sahip çıkılması gerektiğine dikkati çeken Bak, şunları kaydetti:

"Evde, mahallede, sokakta biz olmalıyız, uyuşturucu çeteleri değil. Amatör kulüplerin yöneticilerini kahraman olarak görüyorum. Çocukları sokaklardan toplarlar, salona, tesislere götürürler. Çok büyük görev yürütüyorlar. Ailelere de çok büyük görev düşüyor. Aileler çocuklarına sevgilerini verecek, çocuklarına sarılacak. Çocuklarınıza dokunun, kucaklayın. Hayallerini sorun, arkadaşlarını sorun. Ne yapmak istiyor, konuşun. İletişim kurun."

Spor yapan çocuğun paylaşmayı öğrendiğini kaydeden Bakan Bak, "Bir ev düşünün, çocuk havuza, sahaya gidiyor, takımda oynuyor. Evde onun huzuru, heyecanı var. Bir ev düşünün, uyuşturucu kullanan bir çocuk var. Evin halini düşünün, çevresine verdiği zararı düşünün. Annesinden, babasından uyuşturucu parası istiyor. Kırıp döküyor. Dolayısıyla çocuklarımızı seveceğiz. Sevginin sermayesi yok, bedava." diye konuştu.

Uyuşturucu çetelerinin çocukları uyuşturucuya alıştırarak toplumun genleriyle oynadığını vurgulaya Osman Aşkın Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uyuşturucu çeteleri, terör örgütleri çocuklarımızı zehirliyor. Buna fırsat vermemeliyiz. Bu tek başına bir bakanlığın ya da 8-10 bakanlığın yapacağı iş değil. Toplumsal olarak sahip çıkmamız lazım. Ucuz illetleri kullanan çocukların geldiği şekli görüyorsunuz. O selvi çocukların, güzel kızların eski hallerine bakın, uyuşturucudan sonraki hallerine bakın. Farkında olmalıyız, bunun için iş birliği yapmalıyız. Bakanlık olarak önleyici görev üstleniyoruz. Uyuşturucuya alışmasını önlemek için çaba gösteriyoruz. Çocuk yalnız kaldığı zaman uyuşturucuya alışır. Yalnız bırakmayacaksınız. Onları meşgul etmeliyiz."

"Uyuşturucuyla mücadele terörle eş değer"

Terör örgütlerinin uyuşturucuya alıştırarak gençleri kullandığını kaydeden Bak, şöyle devam etti:

"Uyuşturucuyla mücadele terörle eş değer. Biz bu noktada kulüplerimize destek olacağız. Bize yer gösterilirse tesis yapılması için her türlü destek verilir. Kendi çabamızla yer arayıp oralara da tesis yapmayı planlıyoruz. Yer gösterin her mahalleye basket potaları yapalım. Çocuklar basketbol oynasın. Halı saha yapalım. Çocuklarımızı sokaklarda yalnız bırakmayalım. Uyuşturucu satmak isteyen gelemesin. Biz olalım."

Türkiye'nin büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini anlatan Osman Aşkın Bak, "Ekonomide göstergeler artmaya devam ediyor. Toplumun geleceği olan gençlerimizi de sahiplenmeliyiz. Onları daha iyi geleceğe taşımak için beraber hareket etmemiz lazım. Müsabakalar oynanıyor, salonlar bomboş. Alın çocuğu götürün. Bizi kurtaran spor oldu. Bizi yönlendiren ağabeylerimiz vardı, kulübümüz vardı. Şanslıyız, Sayın Cumhurbaşkanı bizim komşumuz, ağabeyimiz. Bizi spora yönlendirdi. Onlarca genci yönlendirdi, burs verdi, okuttu. Gençlere değer verdi." diye konuştu.

Sporun gücüne inandığını vurgulayan Bakan Bak, şunları söyledi:

"Hem terörü hem uyuşturucuyu yeneceğiz. Çocukların koşması, heyecanı, uyuşturucudan uzak durması hepimizin kazancı. O bizim şampiyonluğumuz. Biz uyuşturucuyu yeneceğiz. Biz buraya spor sayesinde geldik. Spor yapan bir genci uyuşturucuya alıştırmanız kolay değil. Vücudunu seviyor, kendini beğeniyor. Ona zarar vermek istemiyor. Heyecanı, hedefleri var."

Uyuşturucuyla mücadelede muhtarlardan da destek isteyen Bak, "Sokakları bırakmayacağız, sokaklarda biz olacağız. Her şeye hazırız. Gençlerimizi kimseye bırakmayalım. Gençler için yapılan her şey ülke için yatırımdır." ifadelerini kullandı.

Katılımcıların taleplerini ve şikayetlerini de dinleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, uyuşturucuyla mücadele konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da açıklamaları olduğunu hatırlatarak, "Beraber çalışma yürütüyoruz. Yakalanan uyuşturucu miktarı yüzde 300 arttı." diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın