Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,213.78
ETH/USDT
3,574.70
BTC/USDT
71,030.00
BIST 100
9,079.97
Politika

'İstikbalimiz için bu istikrara ihtiyacımız var'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "İstikrarlı, öngörülebilir ve özellikle Türkiye'ye yatırım yapanların önünün açıldığı yeni bir dönem başladı. İstikbalimiz için bu istikrara ihtiyacımız var." dedi.

22.04.2017 - Güncelleme : 22.04.2017
'İstikbalimiz için bu istikrara ihtiyacımız var'

ANKARA - Ayşenur Sağlam

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketici güven endeksinin nisanda 71,3 ile geçen yılın ekim ayından bu yana en yüksek değerine ulaştığını ifade etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, hane halkının maddi durum beklentileri endeksinde de yüzde 3,4 artış olduğuna ve bu artışta, gelecek bir yılda hanelerin maddi durumunun daha iyi olacağına dair beklentinin rol oynadığına dikkati çeken Tüfenkci, "İnşallah biz de hükümet olarak bu beklentileri boşa çıkarmayacağız." dedi.

Tüfenkci, genel ekonomik durum beklentisinin de aynı dönemde yüzde 3,3 artışla 96,2'ye çıktığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu artış, Türkiye’deki siyasi belirsizliğin ortadan kalktığına olan inancı ve ekonomik politikalarımızın doğruluğunu ispatlar nitelikte. Referandumdan 'evet' çıkması, bu endekslerin daha da yükselmesine vesile olacak. İşsiz sayısı beklentisinde bir miktar artış söz konusu ancak bu artış 2016’nın son aylarının yansımaları. Mayıs ayı ve sonrasında işsizlik rakamlarının, enflasyonun düşüş trendi izlediğini göreceğiz."

Türkiye'de tasarruf bilincinin arttığına ve gelir durumunun yükseldiğine işaret eden Tüfenkci, TÜİK verilerine göre nisanda tasarruf etme ihtimali endeksinin de yüzde 26,3 artışla 25,1 değerine ulaştığını aktardı.

"Kazanan Türkiye oldu"

Referandum sonuçlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, kazananın Türkiye olduğunu ve yapısal reformları gerçekleştirme yönündeki çalışmaların hızla devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye’nin önünü açacağını vurgulayan Tüfenkci, referandum neticesinin ülkede barış, birlik ve beraberliğin tesisinde önemli rol oynayacağını dile getirdi.

Tüfenkci, gayretlerinin ekonomik anlamda milletin refahını artırmak olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Referandum öncesinde milletin kararını baş tacı edeceğimizi söylemiştik. Bu konuda son sözü millet söyledi. 'Hayır' kampanyası yürütenler bu sonucu kabullenmekte zorlansalar da insanları sokağa davet etmelerini asla doğru bulmuyoruz. Zira demokrasilerde millet sözü sandıkta söyler. Sokakları yangın yerine çevirmek, sokakları terörize etmek demokrasinin belirlediği ölçütlere aykırıdır. Milletimiz, bunlara itibar etmeyecektir. "

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın