Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,550.00
BTC/USDT
70,348.00
BIST 100
9,109.91
Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: Türkiye fevkalade zengin kültür ve sanat birikimine sahip

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Türkiye'nin kültürel ve sanatsal açıdan zengin bir birikime sahip olduğuna işaret ederek, "Bunların gün yüzüne çıkarılması Türk özel sektörünün de sosyal sorumluluk alanlarından birisidir." dedi.

22.02.2018 - Güncelleme : 22.02.2018
Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: Türkiye fevkalade zengin kültür ve sanat birikimine sahip

ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, kültür ve sanat dünyasından kişilerin Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri ile de her yıl ödüllendirildiğini belirtti.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden dört bilim ve sanat insanı ile Baksı Müzesi'ne ödül verileceğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Gerek Safa Önal gerek Nurhan Atasoy gerek Süleyman Uludağ gerekse Cüneyt Kosal, hani 'abidevi şahsiyet' deriz ya, her birisi kendi alanında abidevi birer şahsiyettir. Kendi alanlarında yapmış oldukları, sinemada, musikide, Osmanlı sanat tarihinde, İslam felsefesi ve tasavvuf üzerinde yapmış oldukları katkılar, ortaya koymuş oldukları eserler her türlü takdirin üstündedir.

Biz, bu büyük bilim ve kültür insanlarına gösterdiğimiz bu iltifatla aynı zamanda sonraki nesilleri de ciddi şekilde teşvik etmiş oluyoruz. Aynı zamanda bu en azından bizler açısından bir vefa, kadirşinaslık örneğidir ve böylece bu büyük kültür ve sanat insanlarımıza gerçekten devlet, millet adına vefamızı göstermiş oluyoruz."

Kurtulmuş, kültür ve sanat insanlarına uzun ömür ve nice insanları yetiştirebilme temennisinde bulundu.

"Türk özel sektörünün sorumluluk alanlarından"

Bakan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye diye üzerinde yaşadığımız bu memleket, birer ferdi olmaktan memnuniyet duyduğumuz bu millet, kültürel, sanat, estetik bakımından fevkalade zengin bir birikime, büyük bir çeşitliliğe sahip. Bunların ortaya, gün yüzüne çıkarılması hiç şüphesiz devletin, kamunun bir görevi olduğu kadar aynı zamanda oldukça ciddi bir mesafe kat etmiş olan Türk özel sektörünün de sosyal sorumluluk alanlarından birisidir. Bu vesileyle Baksı Müzesi'nin ödüle layık görülmesinin, Türk özel sektörünün de kültür ve sanat alanındaki sponsorluklarını artıracak, ilave bir teşvik olmasını ümit ve temenni ediyorum.

Böylece önemli bir kısmı hala gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen tarihi, kültürel yönlerimizin bir şekilde gün yüzüne çıkarılarak, sanat ve kültür dünyası insanlarıyla buluşturulmasında, Türk özel sektörü de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş ve bu şekilde Türkiye'nin sanat, kültür, edebiyat alanına ciddi şekilde destek vermiş olur."

Muhabir: Burcu Çalık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın