Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,808.00
BIST 100
9,079.97
Politika

TBMM Başkanvekili Aydın: Oynanan oyunlara rağmen dünyanın en çok büyüyen ülkesi Türkiye oldu

TBMM Başkanvekili Aydın, "Ekonomik olarak Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Ama oynanan tüm oyunlara rağmen 2017'nin son çeyreğinde Çin'i de geride bırakarak dünyanın en çok büyüyen ülkesi Türkiye oldu." dedi.

20.01.2018 - Güncelleme : 20.01.2018
TBMM Başkanvekili Aydın: Oynanan oyunlara rağmen dünyanın en çok büyüyen ülkesi Türkiye oldu

Adıyaman

ADIYAMAN

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye'yi ekonomik olarak köşeye sıkıştırmaya çalışanlar olduğunu belirterek, "Oynanan tüm oyunlara rağmen 2017'nin son çeyreğinde Çin'i de geride bırakarak dünyanın en çok büyüyen ülkesi Türkiye oldu." dedi.

Aydın ve beraberinde AK Parti Adıyaman milletvekillerinden Salih Fırat, Adnan Boynukara ve İbrahim Halil Fırat ile birlikte Türkiye Petrolleri Cendere Konukevi'nde, AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yemeğe katıldı.

Yemekte konuşan Aydın, siyasetin tek amacının hizmetkar olabilmek olduğunu söyledi.

Dünyada Türkiye'ye, özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir hazımsızlığın olduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Aslında Recep Tayyip Erdoğan'ın ne demek olduğunu onlar çok iyi biliyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti, Türkiye, ümmet ve mazlum ve mağdurların yegane umudu olduğunu onlar da biliyor. Dolayısıyla bütün oyunlarını o şekilde sahnelemeye çalışıyorlar. Biz AK Parti'yi al aşağı edersek Türkiye'yi eski Türkiye'ye dönüştürmek daha kolay olur yaklaşımı var. O yüzden bütün terör örgütlerini taşeron olarak kullanıyor, binlerce tır dolusu silahları terör örgütlerine gönderiyorlar. Ekonomik olarak Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Ama oynanan tüm oyunlara rağmen 2017'nin son çeyreğinde Çin'i de geride bırakarak dünyanın en çok büyüyen ülkesi Türkiye oldu. Neye rağmen? Bu terör örgütlerine, Irak ve Suriye'ye, FETÖ, içeriden ve dışarıdan tüm fitnecilere rağmen. Türkiye yoluna emin adımlarla yürüyor."

Türkiye'nin şu anda bütün olaylara rağmen ayaklarının yere sağlam bastığını vurgulayan Aydın, Türkiye'nin dünyadaki tüm meselelere aktif ve etkili bir şekilde zoru çözme kabiliyeti olan bir ülke olduğunu belirtti.

Aydın, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını ifade ederek, "Şu anda Türkiye'nin güçlü lideri var. Kudüs'e sessiz kalmayarak bu konuda tüm dünyayı bir araya getirerek ABD'yi adeta dizginleyen bir Türkiye var. Bunun bilinmesi lazım." diye konuştu.

"ABD, çok olmaya başladı"

"Bugün son dakika haberlerinde ABD'de hükümet kapattı, kurumlar kilit vuracak, hükümet krizi çıktı, yüz binlerce kişi ücretsiz ayrılacak deniliyor" ifadesini kullanan Aydın, şunları kaydetti:

"Çünkü ABD, çok olmaya başladı. ABD, adaletle değil zulümle bir şekilde hükmetmeye çalışıyor. Bugün dünyanın her yerinde nerede bir mazlum ve mağdur varsa bakıldığında Batı'nın o çirkefliğini görüyorsunuz. Müslümanlar olarak biz de kendimizi çek etmeliyiz. Türkiye, bugün kendi ulusal güvenliğini koruyabilecek güçte. Benim sınırlarımda bana bir tehdit olduğu taktirde ABD'den rıza almak zorunda değilim. Batı'nın desteği olmasa da Türkiye, kendi ulusal menfaatlerimi ve çıkarlarımı koruyacak güçte ve kabiliyetteyim diyor. Bugün güçlü irade ile gerektiğinde onun zamanını biz belirleyerek, Afrin'e girebileceğiz diyor çünkü Türkiye kendine bir tehdit gördüğü zaman o tehdidi bertaraf etmek durumunda. İktidarın ve devletin asıl amacı, kendi milletinin can ve mal güvenliğini korumaktır. Kendi milletine yönelen bir tehdit ve tehlike varsa o tehdit ile tehlikeye karşı bütün güçleriyle aktif bir rol almaktır. Gerekirse oraya girmektir. Bugün Türkiye, bunun kararını verebiliyor." 

Muhabir: Kemal Karagöz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın