Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,193.03
ETH/USDT
3,572.90
BTC/USDT
70,431.00
BIST 100
8,991.91
Politika

Vatan Partisinden suç duyurusu

Vatan Partisi, Suriye'de bir süre terör örgütü PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG'nin sözcülüğünü yaptıktan sonra bölgeden kaçan Talal Silo'nun itiraflarında ismi geçenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Zafer Fatih Beyaz, Serdar Açıl  | 11.12.2017 - Güncelleme : 11.12.2017
Vatan Partisinden suç duyurusu

Ankara

ANKARA

Vatan Partisi, Suriye'de bir süre terör örgütü PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG'nin sözcülüğünü yaptıktan sonra bölgeden kaçarak Türkiye'ye gelen Talal Silo'nun itiraflarında ismi geçenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bazı parti üyeleri ve parti avukatlarıyla Ankara Adliyesine gelen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Silo'nun itiraflarında ismi geçen ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD öncülüğündeki Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik Ortak Görev Gücü Komutanı General Stephen Townsend, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'in da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkındaki suç duyurusu dilekçesini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

Dilekçede ayrıca Silo hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması istendi.

Cengiz, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Irak'ta yenilen, Suriye'de yenilginin eşiğine gelen ve şimdi Kudüs'ü İsrail'e 'başkent' ilan ederek cepheyi genişletmeye çalışan ABD, Ortadoğu'yu karıştırarak bölgenin haritasını yeniden çizmeye çalışıyor. Hedefinde Türkiye var." diye konuştu.

ABD'nin bölge ülkelerinin dayanışmasından tedirgin olduğunu belirten Cengiz, şöyle devam etti:

"İran ile ticareti yargılamaya çalışan ABD, PKK/PYD'ye silah vermektedir. Bunları koordine ederek, bunlara silah sağlayarak, militanlarına eğitim vererek milli güvenliğimizi tehdit etmektedir. Bunun açık kanıtları her gün ortaya çıkmaktadır."

Silo'nun, Türk güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra yaptığı açıklamalarla, Türkiye aleyhine işlenen ve ağır yaptırımlar gerektiren suçları anlattığını hatırlatan Cengiz, ABD'nin bölgedeki eylemlerinin Türkiye'nin toprak bütünlüğü ve devlet egemenliğine yönelik olduğunu söyledi.

Türkiye'ye yönelik bu tehdide bütün milli güçlerle karşı çıkılması gerektiğini kaydeden Cengiz, "Yalnızca Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçleri değil, cumhuriyet yargısı da tutum almalı ve yaptırım uygulamalıdır. Vatan Partisi olarak başvurumuzu yaptık ve konunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın