Dolar
32.52
Euro
34.79
Altın
2,318.69
ETH/USDT
3,247.10
BTC/USDT
66,127.00
BIST 100
9,697.02
Politika

'Verdiğimiz bütün sözleri tuttuk'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Seçimden önce 'Net asgari ücreti 1500 lira yapacağız.' dedik. Erzurum'un Çat Belediyesinden tutun Tekirdağ, İzmir Büyükşehir'e kadar bütün belediyelerimizde asgari ücret en az net 1500 liradır." dedi.

Andaç Hongur, Vedat Yücebaş  | 17.11.2017 - Güncelleme : 17.11.2017
'Verdiğimiz bütün sözleri tuttuk'

Istanbul

TEKİRDAĞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim belediye başkanlarımız asla ve asla kendi kentlerine ihanet etmediler, kenti ve kentliyi baş tacı ettiler, yeşili de korudular, hizmeti de yaptılar. Arzu ederlerse onlara belediyecilik dersi de verebiliriz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye'de, Cumhuriyet'in kurucu değerlerine dönmek; bir arada, huzur içinde yaşamak ve siyasette uzlaşmayı egemen kılmak gerektiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, her bakan değiştiğinde milli eğitim politikasının değiştiğini kaydederek, 11 ilçeye 11 okul yapma görevinin Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olduğunu, ancak bu okulların Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi.

Verdikleri bütün sözleri tuttuklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Seçimden önce 'Net asgari ücreti 1500 lira yapacağız.' dedik. 'Bu parayı nereden bulacaksınız?' dediler. Bizim bugün en küçük belediyemizden, Erzurum'un Çat Belediyesinden tutun Tekirdağ, İzmir Büyükşehir'e kadar bütün belediyelerimizde asgari ücret en az net 1500 liradır. Demek ki oluyor, yapabiliyoruz. Soru şu aslında, küçük bir belediye dahi bunu yapıyorsa, bir büyükşehir belediyesi dahi bunu yapıyorsa, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bunu nasıl yapamıyor?"

"Bizim ruhumuzda Kuva-yi Milliye var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hizmeti Türkiye sathına CHP'li belediyelerin yapabildiğini ifade ederek, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri metro yapamadılar. Şu anda bu metro inşaatlarını Bakanlık yapıyor. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyemiz, kendi imkanlarıyla kendi metrosunu yapıyor. Üstelik onların yaptığının üçte bir fiyatına yapıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve bizim belediye başkanlarımız asla ve asla kendi kentlerine ihanet etmediler, kenti ve kentliyi baş tacı ettiler, yeşili de korudular, hizmeti de yaptılar. Arzu ederlerse onlara belediyecilik dersi de verebiliriz." diye konuştu.

Dünyanın tanıdığı Namık Kemal'in Tekirdağlı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Albayrak'dan görkemli bir Namık Kemal heykeli yapmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin diğer partilere benzemediğini belirterek, "Bizim ruhumuzda insana, vatana, bayrağa sevgi vardır, bizim ruhumuzda Kuva-yi Milliye vardır." dedi.

Program öncesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) Japon JIKA kurumu iş birliğiyle yaptığı ileri biyolojik arıtma tesisi inşaatını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, açılış ve temel atma töreninde yer alan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'ya Tekirdağ'ın yöresel ürünlerinin bulunduğu bir hediye verdi.

Tekirdağ'daki 153 milyon liralık altyapı yatırımının bir kısmının açılışı, bir kısmının da temel atma töreni, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşların katımıyla gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ticaret ve Sanayi Odası'nda hemşehri dernek temsileriyle bir araya geldiği toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

Muhabir: Andaç Hongur, Vedat Yücebaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın