Dolar
32.33
Euro
34.85
Altın
2,196.39
ETH/USDT
3,584.40
BTC/USDT
70,716.00
BIST 100
8,993.16
Yaşam, Ramazan 2017

Eyüp Sultan Camisi ramazanda gül kokacak

Eyüp Belediyesinin başlattığı uygulama kapsamında, ramazan boyunca Eyüp Sultan Camisi'nin iç ve dış avlusu gül suyuyla yıkanacak.

25.05.2017 - Güncelleme : 25.05.2017
Eyüp Sultan Camisi ramazanda gül kokacak Fotoğraf: AA/Halil İbrahim Başer

İSTANBUL

Eyüp Belediyesi, binlerce kişinin ziyaret ettiği Eyüp Sultan Camisi ve çevresi için ramazana özel önlemler aldı.

Kabe'de kullanılan kokunun aynısı ramazan boyunca caminin içine sıkılacak. Ayrıca, caminin avlusu ve çevresi de her gün gül suyuyla temizlenecek. Uygulamaya bugün başlandı.

Çalışmayı takip eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eyüp Sultan Camisi'nin özellikle ramazanda her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırladığını söyledi. 

Bu nedenle ramazana özel olarak hazırlandıklarını anlatan Aydın, "Ramazan boyunca her sabah Eyüp Sultan Camisi'nin iç ve dış avlusu gül suyu ile yıkanacak. Kabe'nin birebir kokusunun aynısını haftada 3 gün olmak üzere camimizin içinde vereceğiz. Vatandaşlarımız her vakit namazını Eyüp Sultan Camisi'nde Kabe'nin kokusuyla kılabilecek." dedi.

52 noktada mahalle iftarları kurulacak

Ramazan boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade eden Aydın, "52 noktada mahalle iftarları kuracağız. Yaklaşık 117 bin kişiye de iftar vermeyi planlıyoruz. Zaman zaman Eyüp Sultan'daki etkinliklerimizi sosyal medyadan canlı olarak vermeyi planlıyoruz. Geçmiş yıllarda çok beğenilen çocuk iftarı etkinliğimizi de bu yıl 5 lokasyonda yapacağız." diye konuştu.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.