Gündem, Ramazan 2017

Görevlendirme yapılan belediyeler ramazana hazır

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Mardin'deki belediyeler, on bir ayın sultanı ramazan ayı için hummalı bir hazırlık içerisine girdi.

26.05.2017 - Güncelleme : 26.05.2017
Görevlendirme yapılan belediyeler ramazana hazır

DİYARBAKIR 

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Mardin'deki belediyeler, vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için ramazan ayı için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Görevlendirme yapılan Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Mardin'deki belediyeler, on bir ayın sultanı ramazan ayına hazırlık çalışmalarını tamamladı. Belediyeler, ramazan ayı boyunca kurulacak iftar çadırlarında vatandaşlara hizmet verecek, düzenleyecekleri etkinliklerle vatandaşların güzel bir ramazan ayı geçirmelerini sağlayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki 5 noktada iftar çadırı kuracak, Dicle Üniversitesi'ndeki iftar çadırında da iftarın yanı sıra 500 kişi sahur yapabilecek.

Sur Belediyesi ise, ilçedeki terör mağduru 3 bin 500 aileye ramazan ayı dolaysıyla 7 bin yardım kolisi dağıttı.

Kayapınar Belediyesi de, iki noktada kuracakları iftar çadırıyla vatandaşların oruçlarını açmasını sağlayacak. Yoksullara yaptıkları yardımları artıran belediye ekipleri, yaklaşık 5 bin aileye gıda kolisi dağıtacak.

Yenişehir Belediyesi, yaklaşık bin aileye gıda yardımında bulunacak, her akşam tespit edilen 200 fakir ailenin evine sıcak yemek gönderilecek. Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Özel, iftarda bazı ailelerin evine misafir olacak.

Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi de ramazan ayındaki manevi atmosferi yaşatmak adına farklı tarihlerde camiler ve mekanlarda etkinlikler düzenleyecek. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı dolaysıyla camilerin genel temizliğini yaptı.

Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadet edebilmesi için camilerde temizlik çalışması başlattıklarını, ibadethanelerin kutsal ve manevi yerler olduğunu söyledi.

Siirt

Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın da ramazan ayına çok farklı bir etkinlikle belki daha önce Siirt'te yapılamayan bir tür şenlik havasında geçecek organizasyonla hazırlandıklarını söyledi.

Ramazan ayında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Taşkın, "1 ay boyunca her gün bin kişiye ikram edeceğimiz iftar menülerimizle, yine o meydanda kurulacak Osmanlı Evi, Osmanlı Sokağı, çocuk parkı ile çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz." dedi.

İftar vakti bütün vatandaşları belediye tarafından kurulacak sofraya davet eden Taşkın, her akşam 8 çeşit ikramları olacağını belirtti.

Taşkın, saat 22.30 ile 00.30 saatleri arasında sahne etkinliklerinin olacağını aktararak, kurulacak 30 standın sahura kadar çalışmayı sürdüreceğini, esnafın ramazan ayının bereketiyle kazanç elde etmesini istediklerini bildirdi.

Ramazan ayında kentte havanın çok sıcak olduğunu, bu nedenle vatandaşların akşam dışarı çıkmayı tercih ettiğini aktaran Taşkın, özellikle ramazan ayında sahura kadar kenttin çok canlı olduğunu dile getirdi. Taşkın, şöyle devam etti:

"Kentte ramazan aylarında sahur vaktine kadar normal zamanda gündüz ve akşam saatindeki canlılıktan çok daha fazla canlılıkla karşılıyoruz. Sahur vaktine kadar vatandaşlarımızın yeme içme ihtiyaçlarını giderebilecek stantlarımız olacak. Çocuklarımız için ayarlayacağımız, palyaço, tahta bacak, eski Siirt Valiliği önünde çocuklar için kurulacak şişme oyuncaklarla onlar da çok keyifli vakit geçirecek."

Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Belediye tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda 2 bin 500 kişilik iftar çadırı kurulacak. İhtiyaç sahibi ve Suriyeli sığınmacıların da iftarını açabileceği çadır, ramazan ayı boyunca bütün halka hizmet verecek.

Belediye ekipleri ihtiyaç sahibi ailelerin tespiti için çalışmaları devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileler, ihtiyaçlarına uygun yardım paketleri dağıtılacak.

Kentte 30 gün boyunca eski ramazan ayları tadında etkinlikler yapılması için planlamalar yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda kurulacak sofralarla vatandaşlarıyla iç içe olmayı hedefleyen belediye, Kur'an tilavetleri ve ilahilerle manevi havanın en iyi şekilde yaşamasını sağlayacak.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, açacakları iftar çadırında zengin fakir herkesin bir arada olacağını belirtti.

Ramazan ayı boyunca 2 bin 500 kişiye iftar çadırı açacaklarını bildiren Yaman, "Bu iftar sofrası olacak, fakir sofrası değil. Buraya fakir olan hemşehrim de şehrin en zengini de gelecek. Ondan dolayı çocuğunuzu, komşunuzu, torununuzu alın gelin. 2 bin 500 kişilik çadırımız ramazan ayı boyunca açık kalacak." ifadelerini kullandı. 

Görevlendirme yapılan Mardin'in Artuklu, Kızıltepe, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Nusaybin, Ömerli ve Savur ilçe belediyeleri de cami, tarihi medreseler ve ibadethanelerde temizlik çalışması yaptı.

Şırnak

Şırnak Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Turan Bedirhanoğlu ise, ramazan ayında yardıma muhtaç ailelerin yanlarında olacaklarını, bu ailelere çeşitli yardımlarda bulunacaklarını söyledi.

Ramazan ayı hazırlık çalışmaları ve yardımlar çerçevesinde Geylani Cami altında her gün vatandaşlara 2 bin kişilik yemek vereceklerinin altını çizen Bedirhanoğlu, ayrıca mobil aşevi ile her mahallede vatandaşlara seyyar olarak da hizmet verebileceklerini anlattı.

Her gün 4 çeşit yemek dağıtacaklarını dile getiren Bedirhanoğlu, ramazan ayı öncesi bin 600 muhtaç aile ve çocuğa giyim yardımı, 2 bin aileye gıda yardımı yaptıklarını, ramazan ayında da yaklaşık bin kişiye daha gıda yardımı yapacaklarını bildirdi.

Şırnak'ın Cizre Belediyesi de ramazan ayı boyunca Kırmızı Medrese arkasında kuracağı iftar çadırında her gün 250 kişiye iftar yemeği verecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın