Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,528.70
BTC/USDT
69,978.00
BIST 100
9,152.69
Gündem, Ramazan 2017

Ramazana özel yurt içinde 300, yurt dışında 266 din görevlisi

Diyanet İşleri Başkanlığınca, "Ramazan Buluşmaları" programı kapsamında yurt içinde 300, yurt dışında 30 farklı ülkeye 266 din görevlisi gönderildi.

23.06.2017 - Güncelleme : 23.06.2017
Ramazana özel yurt içinde 300, yurt dışında 266 din görevlisi

ANKARA-Aynur Ekiz

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ramazan ayında gerçekleştirilen vaaz ve irşat çalışmalarına katkı sağlamak için yürütülen programda, başkan yardımcısı, müftü, vaiz, Kur’an kursu öğreticisi gibi farklı unvanlardaki 300’e yakın din görevlisi yer aldı.

Din görevlileri, yaptıkları vaaz ve konuşmalarda bu yılki ramazan ayının ana teması olan "Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman" konusuna ağırlık verdi.

Program kapsamında ramazan boyunca çalışmalarını yürüten görevliler, cuma, öğle ve teravih namazlarından önce il merkezinde ve ilçelerde farklı camilerde vaaz ve irşat hizmetinde bulundu.

Öğrencilere yönelik özel sohbetler

Gittikleri il ve ilçelerde "Ramazan Buluşmaları" kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen din görevlileri, huzurevleri, sevgi ve çocuk evlerini ziyaret etti. Gençlerle bir araya gelen din görevlileri, bazı illerde yurtlarda kalan öğrencilerle birlikte iftar yaptı.

Cezaevlerinde mahkumlarla da iftarların yapıldığı ziyaretlerde vatandaşlara Diyanet İşleri Başkanlığının ramazan ve genel hizmetleri hakkında bilgiler verildi. Bu programlarda, vatandaşların görüş ve düşünceleri alındı ve dini konularda soruları yanıtlandı.

Hafızlık eğitimi veren yatılı Kur’an kurslarındaki öğrencilerin de ziyaret edildiği program kapsamında öğrencilere yönelik özel sohbetler yapıldı.

30 farklı ülkeye 266 din görevlisi 

Diyanet, yurtiçinde yürüttüğü ramazan çalışmaların yanı sıra yurtdışına da ramazan ayı süresince vaaz, irşat ve cami görevlerini yürütmek üzere ABD'den Etiyopya'ya, Kanada'dan Litvanya'ya, Bosna Hersek'ten Hollanda'ya, Rusya'dan Singapur'a 30 farklı ülkeye 266 din görevlisi gönderdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.