Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,094.10
BTC/USDT
64,275.00
BIST 100
9,693.46
Spor

50 yıldır gönül verdiği sporun peşinden koşuyor

62 yaşındaki veteran atlet Turgay Oğuz, zorluklara rağmen başarılarla dolu spor kariyerine sahip olmanın gururunu yaşıyor.

Selim Bostancı  | 14.04.2017 - Güncelleme : 15.04.2017
50 yıldır gönül verdiği sporun peşinden koşuyor

Bartın

BARTIN  - Selim Bostancı

Yarım asırlık spor yaşamında evini geçindirmek için kimi zaman yırtık ayakkabılarıyla yarışlara katılan Turgay Oğuz, ortaokul yıllarında ailesi karşı çıkmasına rağmen eğitimine ara vererek atletizme başladı. 

Kısa sürede elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çeken Turgay Oğuz, 20 yaşında "sporcu işçi" olarak Türkiye Taşkömürü Kurumunda işe alındı ve Zonguldakspor adına yarışmalara katılarak, önemli dereceler elde etti.

İlerleyen yaşına rağmen atletizmi ara vermeden sürdüren ve yeni yarışlara hazırlanan Turgay, spor hayatı boyunca karşılaştığı zorlukları, gönül verdiği atletizmdeki başarılarıyla aşmanın mutluluğunu yaşıyor.

"Atletizm hayatımın parçası oldu"

Atletizmle evinin geçimini sağladığını ve iki çocuğunu okutup meslek sahibi yaptığını anlatan Turgay, "Çocuk yaşlarda başladığım atletizmde ilk başlarda aldığım dereceler beni mutlu ediyordu. Hayatımı bu sporla idame ettireceğimi düşünmemiştim. Ama gün geçtikçe spordan kopamamaya başladım ve atletizm, hayatımın parçası oldu. 12 yaşından bu yana başka uğraşım olmadı, 50 senedir aralıksız koşuyorum." diye konuştu. 

Veteran sporcu Turgay, "Geçmiş yıllarda 'Ayakkabım eskiyecek.' diye az antrenman yaptığım olurdu. Çok kez yarışlara yırtık ayakkabıyla katıldığım ve derece elde ettiğim oldu." dedi.

"Aldığım madalyaların sayısını bilmiyorum"

Başarılar elde ettikçe maddi olarak da rahatladığını aktaran Turgay Oğuz, "Aldığım madalyaların sayısını bilmiyorum ama 500'ü aşkın. Tabii onları muhafaza etmesi de zor oluyor. Belirli aralıklarla tozlarını almak, parlatmak gerekiyor. Korumak zor oluyor. Aldığım kupa ve madalyalar evimin bir odasını doldurdu." şeklinde görüşlerini aktardı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın