Dolar
32.31
Euro
34.93
Altın
2,206.91
ETH/USDT
3,593.70
BTC/USDT
71,111.00
BIST 100
9,051.07
Spor

Başarıya giden yolda engel tanımıyor

Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda birinci olan doğuştan işitme engelli 17 yaşındaki Ali Özyalçın, olimpiyat hazırlıklarını engelsiz sporcularla yapıyor.

29.04.2017 - Güncelleme : 30.04.2017
Başarıya giden yolda engel tanımıyor

ELAZIĞ - Bestami Bodruk

Elazığ'da yaşayan doğuştan işitme engelli, Türkiye İşitme Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda birincilik elde eden 17 yaşındaki Ali Özyalçın'ın hedefi engelsiz sporcularla yarışarak şampiyonluk elde etmek.

Engeline rağmen küçük yaşta spora yönelen ve aldığı eğitim ile tekvandoda siyah kuşak sahibi olan Özyalçın, bu branşta birçok madalya elde etti.

Özyalçın, ilgi duyduğu badminton branşında da işitme engelliler kategorisinde Türkiye birinciliğine ulaştı.

Geçirdiği bir ameliyatın ardından tekvando yapması sağlığı açısından sakıncalı görülen Ali Özyalçın, arkadaşları sayesinde branş için geç sayılabilecek 12 yaşında yüzmeye başladı.

Engelsiz sporcularla antrenman yapan, start düdüğünü duymadığı halde kendisinden önce suya atlayan rakiplerini geride bırakan Özyalçın, başarıya ulaşmak için engel tanımıyor.

18-19 Mart'ta Ankara'da yapılan Türkiye İşitme Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda birinci olan Özyalçın, 18-30 Temmuz'da Samsun'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

Özyalçın'ın en büyük hedefi, engelsiz sporcularla müsabakalara katılmak.

"Hiçbir zaman pes etmedim"

Dudak okuyarak konuşmayı öğrenen Ali Özyalçın, yüzmeyi yavaş yavaş öğrendiğini en büyük sıkıntıyı suya atlarken çalınan düdüğü duymadığı için yaşadığını söyledi.

Bu durumdan dolayı daha fazla hırslandırdığını dile getiren Özyalçın, "Hiçbir zaman pes etmedim, çalışmaya devam ettim. Bu çalışma süresinde daha da hızlanmaya başladım ve arkadaşlarımı geçmeye çalıştım. Bugüne kadar yarışmalar dışında engelli değil, engeli olmayan arkadaşlarla yüzdüm." diye konuştu.

"Engelsiz sporculardan daha iyi yüzmeye başladı"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yüzme antrenörü olan Bekir Sadak, "Ali, düdük sesini duymadığı için her zaman engelsiz çocuklardan bir adım geride yarışa başlıyordu. Kendisini geliştirdi, şampiyonluk kazandı. Zamanla engelsiz olan sporculardan daha iyi yüzmeye ve onları geçmeye başladı. Hedefimiz, olimpiyatlarda madalya almak." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın