Spor, Dünyadan Spor, Rio 2016

Golbolda görülmeden yazılan tarih

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda takımlar kategorisinde ilk kez altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımı, Türkiye'ye bir ilki yaşattı.

27.09.2016 - Güncelleme : 27.09.2016
Golbolda görülmeden yazılan tarih Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Ankara

ANKARA - Ömer Hakan Kibar

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımı, takımlar kategorisinde Türkiye'de bir ilkin yaşanmasını sağladı.

Türkiye'de 2000 yılından bu yana oynanan golbol, 2010'dan sonra milli takımlar düzeyinde büyük başarılar elde etti.

Golbol Kadın Milli Takımı'nın antrenörlüğünü 2007'den beri sürdüren Ali Tekçe, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 ile 2010 yılları arasında golbolün Türkiye'de öğrenme amaçlı bir süreç izlediğini anlattı.

"Bugün paralimpik şampiyonu olduk" 

Tekçe, branşın 2. Dünya Savaşı'nda gözünü kaybeden gazilerin rehabilitesi için icat edildiğini ve sporun bugünlere geldiğini ifade etti.

Türkiye'de 2000'li yıllarda milli takımların kurulmaya başladığını belirten Tekçe, "İlk uluslararası turnuvaya 2003 yılında gidildi. 2010 yılına kadar hiçbir turnuvada, hiçbir ülkeye karşı galibiyet alınamadı. Bu yıldan sonra galibiyetler ve dereceler almaya başladık. Sonunda da bugün paralimpik şampiyonu olduk." diye konuştu.

"Çok mutluyuz"

Ali Tekçe, 2016 Paralimpik Oyunları'na 10 yıldır hazırlandıklarını anımsatarak, uzun süredir çalıştıklarını söyledi.

Paralimpik Oyunları şampiyonluğuna ilişkin Tekçe, "Çok mutluyuz. Yaklaşık 10 yıldan bu yana hazırlandığımız bir turnuvaydı. İki yıldan beri sadece olimpiyat için çalışıyorduk. Az da olsa beklediğimiz bir sonuçtu. Bundan dolayı çok mutluyuz." değerlendirmesini yaptı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.