Dolar
32.60
Euro
34.97
Altın
2,344.50
ETH/USDT
3,134.90
BTC/USDT
64,316.00
BIST 100
9,796.33
Spor

Kırgızistan'da Beşiktaş'ı sevdiren dernek

Beşiktaş Kulübü, genç yetenekleri futbola kazandırmak için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te açtığı okulda futbolu ve Beşiktaş'ı sevdiriyor.

11.01.2018 - Güncelleme : 11.01.2018
Kırgızistan'da Beşiktaş'ı sevdiren dernek Fotoğraf: AA/Nezir Aliyev

Bişkek

BİŞKEK - Nezir Aliyev

Beşiktaş Kulübü, genç yetenekleri futbola kazandırmak için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te açtığı okulda futbolu ve Beşiktaş'ı sevdiriyor.

Kırgızistan Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Murat İşener, Beşiktaş formasını giyen öğrencilerine, "Önce iyi bir insan, sonra iyi bir öğrenci, daha sonra iyi bir futbolcu olabilirsiniz." sözünü hatırlatarak, Kırgızistan'da çocukları futbola yönlendiriyor.

Yaklaşık 130 öğrenciye haftanın belirli günlerinde futbolu anlatan İşener, mesleğine tutkusuyla kalbini kazandığı öğrencilerine, Kırgızistan ve Türkiye'deki profesyonel takımlarda futbol oynamaları için hedef koyuyor.

 "Kırgızistan'da futbolu ve Beşiktaş'ı sevdirmeye çalışıyorum" 

İşener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın sadece İstanbul'da değil, Türkiye ve dünyanın değişik yerlerinde de çocuklara ve gençlere spor yapma imkanı sağladığını belirterek, "Kırgızistan'da futbolu ve Beşiktaş'ı sevdirmeye çalışıyorum" dedi.

Kırgız çocuklarının futbol konusunda yetenekli olduğunu belirten İşener, Kırgızistan'da Kırgız çocuklarının Türk futboluna ilgisinin bulunduğunun altını çizerek, "Kırgız 5 çocuk, İstanbul'da Beşiktaş'ın altyapısında oynuyor. Diğer takımlarda oynayan çocuklarımız da var." diye konuştu.

İşener, futbol eğitiminin verildiği çocukları Türkiye'de takımlara tanıttıklarını belirterek, 35 çocuk ile bu ayın sonunda Antalya'da kamp yapacaklarını dile getirdi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.