Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,042.70
BTC/USDT
63,600.00
BIST 100
9,693.46
Spor

Nevin Yanıt Baltacı'dan eski günlerine dönüş sinyali

Türk atletizminin yetiştirdiği en iyi kısa mesafe koşucuları arasında gösterilen Nevin Yanıt Baltacı, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle aldığı 3 yıl spordan men cezasının bitmesinin ardından yeniden zirveye dönmek için çalışıyor.

25.05.2017 - Güncelleme : 25.05.2017
Nevin Yanıt Baltacı'dan eski günlerine dönüş sinyali Fotoğraf: AA/Sezgin Pancar

MERSİN - Sezgin Pancar

Yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle aldığı 3 yıl spordan men cezasının bitmesinin ardından önce Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda sonra da 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda gümüş madalya elde eden milli atlet Nevin Yanıt Baltacı, eski günlerine dönüş sinyali verdi.

Sporu bırakmayı düşünürken kararından vazgeçen ve geçen sene Mersin'de kendi adını taşıyan komplekste düzenlenen Turkcell Süper Lig 1. kademe yarışlarında Fenerbahçe formasıyla 100 metre engellide birincilik elde eden, aynı yıl yine Mersin'de düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda da ikinci olarak gümüş madalya kazanan milli sprinter, eski günlerini hatırlattı.

Nevin Yanıt Baltacı, Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda da kadınlar 100 metre engellide elde ettiği 13.71'lik dereceyle gümüş madalyanın sahibi olarak, kendisine güvenenleri haksız çıkartmadı.

"Nevin Yanıt aslında öyle değilmiş' denmesi için döndüm"

Mersin'de, antrenörü olmadan çalışmalarını sürdüren Nevin Yanıt Baltacı, yaşadığı zorlu süreci ve gelecek dönemdeki hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Aldığı madalya ve yaptığı derecelerin kendisini motive ettiğini aktaran Nevin Yanıt Baltacı, genç sporculara örnek olmayı hedeflediğini de belirtti.

Milli sporcu, şöyle devam etti:

"Genç sporculara Nevin Yanıt olarak örnek olmak istiyorum. Ben başardıysam, onlar da başarabilir. Ben Türk'üm, onlar da beni görerek bir şeyler yapabilir. Yaşadığım olaylardan sonra, genç sporcularda nasıl bir şey bıraktım diye düşündüğümde, 'Evet pistlere dönmeliyim' diye karar verdim. 'Nevin Yanıt öyle değil aslında' demek için döndüm. Şu an yaptığım derecelerden, aldığım sonuçlardan dolayı mutluyum. Uzun süreden sonra madalya alabiliyorsam, bu da genç sporcular için ilham kaynağı olsun. Bunu çok istiyorum. Gelecekte onlara destek olacak kişiler bizleriz. Bunu en çok isteyenlerden biriyim. Onların zihinlerinde, Nevin ablalarının iyi bir örnek olmasını istediğim için pistlere dönmeye karar verdim."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın