Dolar
32.37
Euro
35.19
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.80
BTC/USDT
70,821.00
BIST 100
9,079.97
Spor

Önce fabrikada sonra antrenmanda ter döküyor

Muay thaide Türkiye ve Balkan şampiyonlukları bulunan Gökhan Çiçek, Karaman'daki bisküvi fabrikasında yoğun mesaisinin ardından dünya şampiyonluğu için antrenmanda ter döküyor.

18.08.2017 - Güncelleme : 19.08.2017
Önce fabrikada sonra antrenmanda ter döküyor

KARAMAN - MURAT ÖZÜNAL

Muay thai branşında Türkiye ve Balkan şampiyonlukları bulunan, altın kemer sahibi sporcu Gökhan Çiçek, fabrikada çalıştıktan sonra dünya şampiyonluğu için antrenmanda ter döküyor.

Karaman'da yaşayan 19 yaşındaki Gökhan Çiçek, bir yandan geçimini sağlamak için bisküvi fabrikasında 12 saat çalışırken, diğer yandan 9 yıldır yaptığı muay thaide adından söz ettirmeyi hedefliyor.

Gökhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporun kendisini bambaşka yerlere taşıdığını belirterek, "Spor yapmak beni olgunlaştırdı, konuşmamızı, düzenimizi, tavrımızı, her şeyimizi değiştirdi. Herkese mutlaka bir spor dalı ile ilgilenmelerini tavsiye ediyorum." dedi. 

Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine muay thai sporuna başladığını dile getiren Gökhan, "Spora başlarken aslında öncelikli hedefim stresimi atmaktı. Doğrusu, müsabakalara katılmak için spor yapmıyordum. Hocamın yönlendirmesiyle müsabakalara katılmaya başladım. İlk katıldığım turnuvada Türkiye üçüncüsü oldum." diye konuştu.

Gökhan, Türkiye'de yıldızlar kategorisinde iki kere Türkiye şampiyonluğu ve gençlerde ise Balkan şampiyonluğu yaşadığını, Avrupa şampiyonasına ise maddi imkansızlık nedeniyle katılamadığını anlattı.

"Bazen pes edecek gibi oluyorum ama etmiyorum"

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir bisküvi fabrikasında 12 saatlik vardiya ile çalıştığını aktaran Çiçek, "12 saat çalıştıktan sonra salona geliyorum ve burada 3 saat antrenman yapıyorum. Kolay bir şey değil, bunu her insan kaldıramaz. Uyku düzenim bozuluyor, bazen pes edecek gibi oluyorum ama etmiyorum. 'Tüm sıkıntılara rağmen başaracağım diyorsun' ve başarıyorsun." dedi.

"Spor vasıtasıyla gençlerimize sahip çıkıyoruz"

Antrenör Celalettin Gözel, muay thaiye gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayarak, "Bize gelen gençler arasında, özel hayatlarında çeşitli sıkıntılar yaşayanlar da var. Bu sporcularımız bir süre sonra toplumla iletişimi daha da gelişiyor. Sporcularımızın çoğu hayattan çok fazla beklentisini kalmamış gençlerdi. Spor vasıtasıyla gençlerimize sahip çıkıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.