Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,107.50
BTC/USDT
63,083.00
BIST 100
9,915.62
Spor

Tarihi yarımada barış elçilerini bekliyor

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Bölükbaşı, "Son dönemde Türkiye ile ilgili özellikle batıda ve Avrupa'da ciddi bir algı operasyonu var." dedi.

28.04.2017 - Güncelleme : 28.04.2017
Tarihi yarımada barış elçilerini bekliyor Fotoğraf: AA / Bülent Ersöz

ÇANAKKALE

Herkes İçin Spor Federasyonunun "Barış Ülkesi Türkiye" temasıyla hazırladığı "Uluslararası Dostluk Kazansın Projesi" kapsamında, tarihi Gelibolu Yarımadası, 400'ü yabancı bin 500 barış elçisi genci ağırlayacak.

Etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra Çanakkale Savaşları'na katılan ülkelerden 400 genç yer alacak.

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanada, Hindistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu ülkelerden gelecek öğrenciler ile bin 500 gencin tarihi yarımadadaki Kocadere Kamp Alanı'nda buluşacağını belirtti.

Bölükbaşı, federasyonlarının "Barış Ülkesi Türkiye" temasıyla hazırladığı "Uluslararası Dostluk Kazansın Projesi" kapsamında, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda bir barış halkası içinde, Türkiye'nin önderliğinde bir araya gelecek gençlerin tüm dünyaya barış mesajı vereceğini ifade etti.

Bunun için tüm hazırlıkların yapıldığını anlatan Bölükbaşı, şunları dile getirdi:

"Buradaki alanda kampa katılacak arkadaşlarımızın tüm ihtiyaçları için tuvalet, çadır, yemekhane gibi alanlar hazırlandı. Şu anda ülke içindeki illerden ve yurt dışından arkadaşlarımız yola çıkmaya başladılar. Etkinlikler kapsamında tarihi yarımadadaki şehitlikler ziyaret edilecek, vatan savunmasında hayatını kaybeden atalarımız için dualar edilecek." 

Muhabir: Burak Akay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın