Dolar
32.37
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,544.20
BTC/USDT
70,147.00
BIST 100
9,104.20
Gündem

5. Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı

Antalya, 25-28 Ekim tarihlerinde uluslararası hayvancılık ve süt endüstrisi fuarına ev sahipliği yapacak.

Hüseyin Kanber  | 03.08.2017 - Güncelleme : 03.08.2017
5. Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı

Antalya

ANTALYA

Antalya, 25-28 Ekim tarihlerinde 5. Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na (ANIMALL ANTALYA) ev sahipliği yapacak.

DLG Fuarcılık ve EXPO Link Fuarcılık tarafından Antalya Expo Center’da düzenlenecek uluslararası etkinlik için son danışma kurulu toplantısı, Antalya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde (ANFAŞ) yapıldı.

DLG Fuarcılık Genel Müdürü Onur Kiraz, burada yaptığı konuşmada, fuarın ülke hayvancılık sektörü açısından birçok yeni ve farklı etkinliğe sahne olacağını söyledi.

Başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere sektörün bütün kurum ve kuruluşlarının fuara büyük ilgi gösterdiklerini vurgulayan Kiraz, "Fuarda özellikle hayvancılık teknolojileri çok ön planda olacak. Son dönemde çok rağbet gören bir yenilik şeklinde 'TARIM 4.0' konusunda dikkat çekici çalışmalarımız söz konusu. Ayrıca hayvancılık kooperatifleri ve kırsal kalkınma, hayvancılık sektörü ve finansman, kırmızı et sektörü ve süt hayvancılığı alanlarında ulusal ölçekte etkinliklerimiz olacak." diye konuştu.

Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu (IFAJ) temsilcisi 50 yabancı tarım gazetecisinin de fuara katılarak dünya ölçeğinde tanıtıma katkı sağlayacağına işaret eden Kiraz, ANIMALL ANTALYA’nın yakın gelecekte uluslararası hayvancılık fuarları arasında bir marka olacağına inandıklarını kaydetti.

İki yılda bir düzenlemesi planlanan fuarı Ortadoğu ve Balkanlar başta olmak üzere bölgesel bir merkez haline getirmeyi amaçladıklarını anlatan Kiraz, şunları kaydetti:

"Yeni pazar kanallarının oluşabileceği bir ortam yaratmak amacındayız. İş bağlantıları ve özel eğitimlerin yapıldığı çalışmalar planlıyoruz. En yeni robotik sistemler çiftliklerde ve işletmeler nasıl kullanacağının uygulamalı olarak görüleceği bir alan oluşturacağız. İnsansız uzaktan kumandalı makineler, hayvanların önüne yem atan robotlar başta olmak üzere pek çok insansız teknoloji burada görücüye çıkacak. Bugüne kadar üreticilerimizin ve diğer fuarlarda görmedikleri yeni teknolojileri ve eğitimleri burada görebilecekler."

Kiraz, fuara yerli ve yabancı 90 firmanın katılacağını belirterek, 20 binin üzerinde ziyaretçi beklendiğini sözlerine ekledi.

Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen de sektörü bir adım ileri götürebilmek için gelişen teknolojiyi üreticiyle buluşturma amacında olduklarını belirtti."Bu şekilde üreticilerimizin ve çiftçilerimizin ufkunu açabiliriz. Bu nedenlerle fuarı önemsiyoruz" dedi.

ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer ise hayvancılığın Türkiye için stratejik öneme sahip bir sektör olduğunu belirtti.

Bütün güçleriyle bu fuarı desteklediklerini kaydeden Özer, "Geçen yıl 9 fuara ev sahipliği yaptık. Kuruluş amacımız kış aylarında turizmin yavaşladığı dönemde Antalya ekonomisine can suyu sağlamak. Fuar turizmiyle katma değeri yüksek değer oluşturmak istiyoruz. Böylelikle hem uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacağız hem de kent ekonomisine katkı sağlayacağız. Fuar turizmi kapsamında Antalya'ya gelen her bir ziyaretçi 100 avronun 15'ini fuara, geri kalan 85 avrosunu ise şehir ekonomisine bırakıyor." diye konuştu.

Toplantıya, tarım ve hayvancılık sektör temsilcileri ve akademisyenler de katıldı.

Muhabir:Hüseyin Kanber

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.