Gündem

Afrin gazisi Mersin'deki evine getirildi

Zeytin Dalı Harekatı sırasında ayağından yaralanan Uzman Çavuş Halil Culu, hastanedeki tedavisinin ardından Erdemli ilçesindeki evine döndü.

21.02.2018 - Güncelleme : 21.02.2018
Afrin gazisi Mersin'deki evine getirildi

MERSİN

Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan ve hastanedeki tedavisi tamamlanan Uzman Çavuş Halil Culu, Mersin'in Erdemli ilçesindeki evine getirildi.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula, beraberinde kent protokol üyeleriyle gaziyi evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ziyaret sırasında gazi Culu, harekat sırasında ayağından yaralandığını belirterek, "Ayağımın iyileşmesinin ardından buralarda duramam, yeniden görevime dönerek operasyona katılacağım. Türk halkı bizlerden dualarını eksik etmesin. İsteğimiz sadece dualarıdır, diğer her şeye sahibiz." diye konuştu.

Halil Culu gibi gazi olan ağabeyi Talip Culu da 2016 yılında Hatay’ın Yayladağı ilçesinde karakol nöbeti sırasında teröristler tarafından havan mermisi atılması sonucu şarapnelin isabet ettiği sol gözünü kaybettiğini anlatarak, "Biz kardeşimle birlikte vatan için gazi olduk. Vatanımız sağ olsun." dedi.

Anne Fatma Culu da bir kız iki erkek çocuk sahibi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"İki oğlum da gazi oldu. Vatanımız sağ olsun. Ben çocuklarımı çok zor şartlarda büyüttüm. Şimdi iki gazimizin arasında duruyorum. Bu benim için en büyük mutluluktur. Çocuklarımı çok küçük yaştan itibaren yalnız başıma yevmiyeye giderek, domates seralarında çalışarak büyüttüm. İkisini de vatan için askere gönderdim ve ikisi de vatan için gazi oldu. Vatanımız sağ olsun. Ben evlatlarımla gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımız sağ olsun." dedi.

Kaymakam Kula, yaralı askere geçmiş olsun dileyerek, harekata katılan askerlere başarılar diledi.

Muhabir: Derviş Çömez

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın