Dolar
32.59
Euro
34.79
Altın
2,393.57
ETH/USDT
3,088.10
BTC/USDT
64,373.00
BIST 100
9,693.46
Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı: Myanmar'da yapılan katliama karşı çıkıp mücadele ediyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik saldırılara ilişkin, "Dünyanın tüm bölgelerinde olduğu gibi Myanmar'da yapılan katliama da karşı çıkıp mücadele ediyoruz." dedi.

Müslüm Etgü  | 02.09.2017 - Güncelleme : 02.09.2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı: Myanmar'da yapılan katliama karşı çıkıp mücadele ediyoruz

Şanlıurfa

ŞANLIURFA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Arakan'da yaşanan zulmü uluslararası gündeme taşıyan ülke olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Türkiye'nin çağrıları sonucu Arakan ile ilgili bir açıklama yaptığına dikkati çeken Kavakcı, şöyle konuştu:

"BM'nin yaptığı açıklamayı başka ülkelerden de bekliyoruz. Ancak açıklamalar da yeterli olmuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlarımız gerekli açıklamaları yaptılar. En son Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bangladeş hükümeti ile görüşerek kapılarını Arakanlı Müslümanlara açmaları durumunda her türlü desteği vereceğini bildirdi. Biz dünyanın tüm bölgelerinde olduğu gibi Myanmar'da yapılan katliama da karşı çıkıp mücadele ediyoruz. Oradaki canlara sahip çıkmaya devam edeceğiz inşallah."

Muhabir: Müslüm Etgü

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın