Dolar
32.32
Euro
34.95
Altın
2,209.11
ETH/USDT
3,581.50
BTC/USDT
70,842.00
BIST 100
9,056.99
Gündem

Avrupa şampiyonuna memleketinde karşılama

Polonya'da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda gençler kategorisinde altın ve gümüş madalya kazanan milli sporcu Yeter Bağ için memleketi Ordu'da karşılama töreni düzenlendi.

19.05.2017 - Güncelleme : 19.05.2017
Avrupa şampiyonuna memleketinde karşılama Fotoğraf: AA/Hayati Akçay

ORDU

Polonya'da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda gençler kategorisinde altın ve gümüş madalya kazanan Ordulu milli sporcu Yeter Bağ yurda döndü.

Şampiyonada 70 kiloda mücadele eden Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yeter, sağ kolda Avrupa şampiyonu olurken sol kolda da ikincilik elde etti.

Memleketi Ordu'ya gelen 18 yaşındaki Yeter için Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından Durugöl Spor Tesisleri önünde karşılama töreni düzenledi.

Ordu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Avrupa Şampiyonası'nda Türk bayrağımızı göndere çektiren Yeter kızımızla gurur duyuyoruz." dedi.

Yeter'in hem Ordu'nun hem de Türkiye'nin gururu olduğunu dile getiren Genç, "Gençlik haftasını kutladığımız şu günlerde Yeter kızımız bizlere büyük bir sevinç yaşattı. Kendisi Avrupa Şampiyonası madalyasını Ordu'ya getirdi. Kendisini, hocalarını ve tüm emeği geçenleri kutluyorum." diye konuştu. 

Yeter: Güveni boşa çıkarmamak için çok çalışacağım

Milli sporcu Yeter ise yaptığı açıklamada, bu yaşta aldığı derecelerin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Sağ kolda Avrupa şampiyonu, sol kolda ise Avrupa ikinciliği elde ettiğini hatırlatan Yeter, zorlu rakiplerini geride bırakarak başarıyla ulaştığını anlattı.

En büyük mutluluğunun Türk bayrağını iki kez göndere çektirmek olduğunu ifade eden Yeter, "Finalde Rus rakibimi yendiğim için çok mutluyum." dedi.

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın