Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.00
BTC/USDT
70,069.00
BIST 100
9,138.22
Gündem

Bakan Arslan: 14 yılda 300 kilometrenin üzerinde tünel yaptık

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Bolu Dağı Tüneli'nden 17 yılda çıkabilmiş bir ülkeden 14 yılda 300 kilometrenin üzerinde tünel yapan bir ülke haline geldik." dedi.

28.05.2017 - Güncelleme : 28.05.2017
Bakan Arslan: 14 yılda 300 kilometrenin üzerinde tünel yaptık Fotoğraf: AA/Emrah Gökmen

MALATYA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak D-850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin açılış törenine katıldı.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 14 yıldır coğrafyasının kıymetini bilerek Asya ile Avrupa arasında köprü konumunda olan Anadolu'nun hakkını bölünmüş yollarla, demiryollarıyla, havaalanları, denizcilik ve haberleşme sektörüyle verdiğini söyledi.

"Malatya çok önemli bir kavşak"

Arslan, Malatya'nın çok önemli ana kavşak halinde olduğuna değinerek, kenti gerek doğu-batı gerekse kuzey-güney aksında bu kavşağın hakkını vermek adına bölünmüş yollarla, köprülerde, tünellerle, viyadüklerle daha güzel hale getirdiklerini ifade etti.

Erkenek geçidinin kış şartlarındaki zorluğuyla bilindiğine değinen Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle yük taşıyan ağır vasıtaların kışın buralarda neler çektiğini hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz. İşte geçit vermeyen Erkenek geçidinin, Erkenen tüneliyle geçit verir hale gelmesi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımın talimatları, Başbakanımızın bakanlığı döneminde verdiği kararlarla bu süreç başladı. Zor bir güzergahta çalıştığımızı da biliyoruz o nedenle biraz da uzadı. Fakat bugün memnuniyetle görüyoruz ki 80 yılda bu ülkede 50 kilometre tünel yapılmışken ve Bolu Dağı Tüneli'nden 17 yılda çıkabilmiş bir ülkeden 14 yılda 300 kilometrenin üzerinde tünel yapan bir ülke haline geldik. Artık 80 yılda yapılan 50 kilometreye karşılık biz bir yılda onun daha fazlasını yapıyoruz. Sadece bu sene bitireceğimiz tünel 68 kilometre ve bunun önemli bir kısmı Malatya'da."

"Yarım saatte gidilen mesafeyi 3-4 dakikaya düşürecek"

Bakan Arslan, Erkenek Tüneli'nin yarım saatte gidilen mesafeyi 3-4 dakikaya düşüreceğini belirterek, "Sadece Malatya'nın değil Adıyaman'ın da aynı zamanda hizmetini görecek, ülkemizin Karadeniz'in de Akdeniz'in de. Güzergah üzerindeki bütün illerin seyahatini kolaylaştıracak, yük taşıması anlamında ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Erkenek Tüneli'nde dünden bugüne emeği olanlara teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye genelinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Ahmet Arslan, şunları kaydetti:

"Ülke genelinde 80 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yapılmışken biz bunu bugün 25 bin 350 kilometreye çıkarmış durumdayız. Aynı şey Malatya'da da var. Malatya'da 80 yılda 36 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 14 yılda yapılan miktar 363 kilometre. Malatya'daki bölünmüş yol ağı da aşağı yukarı 11 kat artmış durumda."

"Yatırımlara hız vererek devam edeceğiz"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci de, açılış töreninde
 yaptığı konuşmada, AK Parti olarak 2002'den bu yana Türkiye'yi her alanda büyüttüklerini söyledi.

Vatandaşların desteğiyle yol aldıklarını vurgulayan Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin büyümesi için altyapıların büyümesi, yeni yolların yapılması gerekir. Bunun için de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Zor zamanımızda bile 2016'da bile yatırımlarına aksatmadan tam gaz artırarak devam ettiler. Türkiye 2017'ye güçlü bir şekilde girdi, bundan sonra da yatırımlara hız vererek devam edeceğiz. Güçlü Türkiye'nin işçisi, işvereni, çiftçisi, üreteni, esnafı, memuru, emeklisi inşallah daha da fazla güçlü olacak. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarını kucakladık bundan sona da kucaklayacağız. Yeni dönemde de inşallah bir yandan uyum yasalarını çıkarırken bir yandan reformlarımızı gerçekleştireceğiz bir yandan da ekonomimizi büyüteceğiz. Ekmeğimizi, aşımızı daha büyütecek adaleti ve merhameti daha çok derinleştireceğiz. Kim bu noktada engel çıkarırsa çıkarsın yolumuza devam edeceğiz."

Muhabir: Volkan Kaşik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.