Dolar
32.60
Euro
34.77
Altın
2,380.08
ETH/USDT
3,010.70
BTC/USDT
62,306.00
BIST 100
9,524.59
Gündem

Başbakan Yıldırım: Türkiye'nin büyümesi için özel sektörün önünü açmak gerekir

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin zenginleşmesi, büyümesi için özel sektörün önünü açmak gerekir. Başka hiçbir şeye lüzum yok." dedi.

06.01.2018 - Güncelleme : 06.01.2018
Başbakan Yıldırım: Türkiye'nin büyümesi için özel sektörün önünü açmak gerekir

NEVŞEHİR

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Nevşehir İş Dünyası Buluşması"na katıldı.

AK Parti Nevşehir 6. Olağan İl Kongresi'nin ardından şehrin üreten, ekonomiye katma değer sağlayan sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldiğini belirten Başbakan Yıldırım, toplumun bütün kesimleriyle diyalog halinde olduklarını, meseleleri ilk ağızdan öğrendiklerini aktardı.

Başbakan Yıldırım, "Çözüm üretmek istediğiniz zaman, damdan düşeni bulacaksınız. Yani Ankara'da, masa başında oturarak Nevşehir'deki patates üreticilerinin çözümünü bulamazsınız. Sanayi kesiminin sorunlarını tam olarak tespit edemezsiniz. Gazetelerde renkli renkli haberler, bol bol raporlar, önümüze getirilen rakamlar bir şey söyler ama sahada alın teri, akıl teri döken de bir başka şey söyler. Onun söylediği üretimdir, onun söylediği bu ülkenin değerine değer katmaktır. Bizzat yerinde ziyaret ettiğimiz iş alemimizin, sanayicilerimizin, esnafımızın temsilcileriyle çatı örgütleriyle konuşuyoruz, görüşüyoruz. Buna göre çözüm üretiyoruz. İstişare etmeden hiçbir konuda hareket etmiyoruz." diye konuştu.

"Ülkesine güveniyor, geleceğe umutla bakıyor"

Türkiye'nin zenginleşmesi, büyümesi için özel sektörün önünü açmak gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Başka hiçbir şeye lüzum yok. Türkiye'de AK Parti iktidarından önce devlet 1 liralık yatırım yapıyordu, özel sektör 1,5 liralık yatırım yapıyordu. Şimdi devlet 1 liralık yatırım yapıyor, özel sektör 8 liralık yatırım yapıyor. Yanlış duymadınız, 1'e 8. Niye? Güveniyor, ülkesine güveniyor, geleceğe umutla bakıyor. İstikrarı, güçlü iktidarı görüyor, yatırım yapıyor. Şu anda zannederler ki devlet çok büyük yatırım yapıyor. Devletin topu topu yaptığı yatırım miktarı, yılda 128 milyar lira. Belediyesiyle bakanlıklarıyla hükümetiyle hepsini topla 128 milyar lira. Özel sektör, 900 milyar lira yatırım yapıyor. Demek ki bir Türkiye üç kat büyüdüyse, milli gelir 860 milyar doların üzerine çıktıysa bunun arkasında siz varsınız. Üreten, ürettiğini katma değere dönüştüren milyonlarca vatandaşa aş, iş sağlayan özel sektörümüz, iş alemimiz, esnafımız ve sanatkarımız var."

Muhabir: Sinan Uslu, Zehra Aydın, İlkay Güder

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın