Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,319.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

BBP Genel Başkanı Destici: ABD kararında ısrar ederse İslam alemi ilişkileri kesmeli

BBP Genel Başkanı Destici, İİT'nin, Trump'ın Kudüs kararının ardından olağanüstü yapacağı toplantıya ilişkin, "ABD bu kararında ısrarlı olursa bütün İslam aleminin de ABD ile ilişkisini keseceği, donduracağı ilan edilmelidir." dedi.

Ahmet Kaplan  | 12.12.2017 - Güncelleme : 12.12.2017
BBP Genel Başkanı Destici: ABD kararında ısrar ederse İslam alemi ilişkileri kesmeli Fotoğraf:AA/Ahmet Kaplan

Diyarbakir

DİYARBAKIR 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merkez Yenişehir ilçesinde partisinin il binasının açılışını gerçekleştirdi.

Destici, burada partisince düzenlenen basın toplantısında, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösteren Destici, bu kararı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Destici, İslam dünyasının bu kararı reddettiğine işaret ederek, "İsrail'in ya da sadece ABD Başkanı Trump'ın aldığı bu karar hem uluslararası hukuka aykırıdır hem de BM kararlarını yok saymaktır, ayaklarının altına alma hadsizliğini, pervasızlığını göstermektir. Dolayısıyla ABD burada bir çifte standart, ikiyüzlü bir davranış ortaya koyarak hem İslam hem de Hristiyan dünyasını adeta yok saymıştır ya da satmıştır." ifadesini kullandı.

İsrail'in durdurulması için İslam dünyasının tam birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Destici, İstanbul'da İİT'nin olağanüstü toplanmasının önemine değindi.

Destici, toplantıda alınan kararlar ve atılacak adımların ABD Başkanı Trump'ı aldığı bu karardan geri döndürmesini umut ettiklerini, bu geri adımın olmaması durumunda İslam dünyasının bir takım yaptırımları sıralaması gerektiğini aktardı.

"Kudüs meselesi bütün Müslümanların meselesidir"

Katar'a yaptırım uygulayan İslam ülkelerinin İsrail ve ABD'ye bu karardan dolayı hangi yaptırımları uygulayacaklarını merak ettiğini belirten Destici, şöyle devam etti:

ABD bu kararıyla yanmakta olan Ortadoğu'daki fitne ateşine benzin dökmüştür. Gerçekte bunu da istemiş olabilir, bunu ihtimal dışı tutmamak lazım. İsrail bu karara karşı duruşları bahane ederek yarım kalan Kudüs ve Filistin'in tümünü işgal girişimini tamamlamayı amaç edinmiş, ABD de bu kararla İslam dünyasını birbirine düşürme, Irak ve Suriye ile başka noktalarda yarım kalan işlerini tamamlama hesabındadır. Bütün bu hadiseler ışığında İslam dünyasının birlik ve beraberlikten başka bir şansı ve çıkar yolu yoktur. (İslam ülkelerinin liderlerinin Türkiye'de Kudüs için toplanması) Karar tanınmadığı gibi bunun uygulanmasına da müsaade edilmeyeceği, açık bir şekilde savaş sebebi sayılacağı açıklanmalı, ABD bu kararında ısrarlı olursa bütün İslam aleminin de ABD ile ilişkisini keseceği, donduracağı ilan edilmelidir. Kararlı bir tutum sergilenmeli, Filistinli kardeşlerimizin yanında sonuna kadar durulmalıdır. Kudüs sadece Filistin'de yaşayan Müslüman kardeşlerimizin meselesi değildir, Kudüs meselesi bütün Müslümanların meselesidir ve sorumluluğu da bütün İslam dünyasının üzerindedir."

Muhabir: Ahmet Kaplan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın