Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,213.31
ETH/USDT
3,570.70
BTC/USDT
70,489.00
BIST 100
9,047.28
Gündem

'Dijital tehlike'lere karşı toplumsal kampanya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocukların sosyal medya ve dijital oyunlar üzerinden maruz kaldığı tehlikelerin önüne geçebilmek için yeni bir toplumsal kampanya başlatacak.

30.01.2018 - Güncelleme : 30.01.2018
'Dijital tehlike'lere karşı toplumsal kampanya

ANKARA - Burcu Çalık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocukların sosyal medya ve dijital oyunlar üzerinden maruz kaldığı tehlikelerin önüne geçebilmek için yeni bir toplumsal kampanya başlatacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla Bakanlık bünyesinde, sosyal medyada çocuklara yönelik fotoğraf ve video paylaşımlarından milyonlarca çocuğa ulaşan dijital oyunların içerikleri ve diğer birçok konuda, riskleri tespit ederek gerekli önlemlerin alınmasını sağlamakla görevli "Sosyal Medya Çalışma Grubu" oluşturuldu.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, bu çalışma ile "Çocukların İnternetin Risklerinden Korunması" başlıklı yeni bir toplumsal kampanya da başlatılacak.

Sosyal Medya Çalışma Grubu öncülüğünde, gelecek aylarda hayata geçirilmesi planlanan kampanyada, tüm ailelerin internetin tehlikeli yönüne ilişkin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Sosyal medyanın riskleri anlatılacak

Türkiye genelinde başlatılacak "Çocukların İnternetin Risklerinden Korunması" kampanyasında, aileler ve çocukları merkeze alınacak.

Kampanya kapsamında, çocukların sosyal medya ve dijital oyunlar üzerinden maruz kaldığı tehlikelere karşı ailelerde farkındalık artırıcı çalışmalar yürütülecek. Ailelere, çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmelerine yönelik öneri ve yönlendirmelerin yapılacağı kampanyada, sosyal medyanın riskleri konusunda da vatandaşlar bilgilendirilecek. 

Bakanlık, kampanya çerçevesinde yeni kamu spotları, afiş ve broşürler hazırlayacak. Ayrıca ailelere yönelik eğitim faaliyetlerinde de bu konuya dikkat çekilecek.

Yürütülecek çalışmalarda anne babalara, dijital oyunların çocukların yaşına uygun olup olmadığını incelemeleri, oyun süresini sınırlandırmaları ve çocukların kişisel bilgilerini bu platformlarda paylaşmamaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğine yönelik uyarılarda bulunulacak.





Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın