Dolar
32.45
Euro
34.44
Altın
2,370.14
ETH/USDT
3,080.00
BTC/USDT
63,152.00
BIST 100
9,567.98
Gündem

Diyarbakır'daki 2 el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde başlatılan operasyonda, düdüklü tencere içine hazırlanmış 10 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımı ile güçlendirilmiş 2 el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

21.07.2017 - Güncelleme : 21.07.2017
Diyarbakır'daki 2 el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dağlık ve kırsal alanda faaliyet yürüten terör örgütü PKK'ya yönelik 19 Temmuz'da başlatılan operasyon başarıyla tamamlandı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Silvan ilçesinin kuzeybatısındaki dağlık ve kırsal alanda faaliyet yürüten ve bu bölgede bulunan yerleşim yerlerinde barınan terör örgütü mensupları ile iş birlikçilerini etkisiz hale getirmek, teröristlerce kullanılan ve el yapımı patlayıcı imal edildiği değerlendirilen sığınak ve barınak alanlarını imha etmek amacıyla, 19 Temmuz'da başlayan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Uysal - 47 Özel Birlik Operasyonu"nun başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, operasyon kapsamında 20 Temmuz'da yapılan arazi aramasında ilçenin Dolapdere İsimsiz Tepe mevkisinde düdüklü tencere içine hazırlanmış 10 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımı ile güçlendirilmiş 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, 20 metre kablo ile 8 büyük boy pilin ele geçirildiği belirtildi.

Delil olabilecek bulguların muhafaza altına alındığı vurgulandığı açıklamada, el yapımı patlayıcı düzeneklerinin Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda emniyetli bir şekilde imha edildiği kaydedildi.

Muhabir: Hasan Namlı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.