Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,213.91
ETH/USDT
3,574.80
BTC/USDT
70,457.00
BIST 100
9,057.53
Gündem

Ekonomi Bakanlığı'ndan açıklama

Ekonomi Bakanlığınca, Bakan Zeybekci'nin 15 Temmuz'da Avusturya'da yapılacak bir etkinlik için ülkeye girişine izin verilmediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

10.07.2017 - Güncelleme : 10.07.2017
Ekonomi Bakanlığı'ndan açıklama

ANKARA

Ekonomi Bakanlığından, Bakan Nihat Zeybekci'nin 15 Temmuz'da Avusturya'da yapılacak bir etkinlik için ülkeye girişine izin verilmediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, bu tarihte Avusturya'da herhangi bir etkinlik talebinde bulunulmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı yerli ve yabancı basın kuruluşlarında Bakan Zeybekci’nin 15 Temmuz'da Avusturya’da yapılacak bir etkinlik için ülkeye girişine izin verilmediği yönünde haberlerin yer aldığı ifade edildi.

Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, Ekonomi Bakanlığı veya Bakan Zeybekci tarafından Avusturya’da bu tarihte herhangi bir etkinlik talebinde bulunulmadığı vurgulandı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Avusturya ile Ticari ve Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Avusturya Dışişleri ve Ekonomik İşler Bakanları ile yakın gelecekte görüşmeler gerçekleştirilmesi yönünde programımız olmakla birlikte, bu konu muhataplarımız nezdinde talep haline dönüştürülmemiştir. Karşılıklı görüşme talep edilmesi halinde ise bunun sorun teşkil edeceği, en basit nezaket kuralları gereğince akla dahi gelmemektedir. Diğer taraftan, Bakan'ımızın Avusturya veya dünyanın herhangi bir yerindeki vatandaşlarımızla bir araya gelmesi için kimseden izin alması gibi bir durum da asla söz konusu değildir."

Muhabir: Ayşenur Sağlam

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.