Gündem

Erzurum kültürü Başkente taşınıyor

Erzurum Tanıtım Günleri, 21 Eylül'de Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) başlayacak.

17.09.2017 - Güncelleme : 17.09.2017
Erzurum kültürü Başkente taşınıyor

ANKARA

Erzurum Tanıtım Günleri, 21 Eylül'de Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) başlayacak.

Memleketlerinden uzaktaki Erzurumluların hasretlerini dindirmek ve Ankaralılara Erzurum’u tanıtmak için Erzurum Valiliği öncülüğünde, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin katkıları, ESAV Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfının koordinatörlüğünde bu yıl beşincisi düzenlenecek etkinlikte, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, esnaf odası, ticaret borsası, kaymakamlıklar, belediyeler, Erzurum’da faaliyet gösteren pek çok iş adamı ve esnaf, ürün ve hizmetleriyle yer alacak.

Erzurum kültüründen örneklerin sunulacağı tanıtım günlerinde kente özgü, aralarında cağ kebabı, kadayıf dolmasının da bulunduğu ürünler ziyaretçilere sunulacak.

Ata sporu cirit gösterilerinin de yapılacağı etkinliğe ilişkin ESAV Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Veysel Karani Aksungur, "Tanıtım günleri, kültürümüzün tanıtımı için iyi bir fırsat olduğu kadar birlikte ve birlik olmamız için iyi bir ortam sağlayacak. Ülkemizin içinde bulunduğu şu günlerde yaşadığımız zorlukları aşmamızın tek yolu birlik olmamız ve bu birlikten güç üretmemizdir." ifadelerini kullandı.

Yöresel sanatçıların konser vereceği etkinlik, hayatını kaybeden Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal'ın eserlerinin seslendirileceği konserle sona erecek.

Erzurum Tanıtım Günleri etkinlikleri 24 Eylül'e kadar sürecek.

Muhabir: Sarp Özer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.