Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,552.10
BTC/USDT
70,100.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

FETÖ sanığı sağlıkçılara hapis cezası

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 5 sanıktan iki doktor ve bir hemşire ile eski memura 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Orhan Canbulatel  | 24.05.2017 - Güncelleme : 24.05.2017
FETÖ sanığı sağlıkçılara hapis cezası

Kayseri

KAYSERİ

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan, iki doktor ve bir hemşire ile eski memura 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu doktorlar H.K ve Ş.Y, avukat M.K, tutuksuz yargılanan hemşire A.A ve eski memur S.Y ile avukatları katıldı.

Sanık H.K savunmasında, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını iddia etti. 

Haklarındaki iddiaları kabul etmediklerini belirten diğer sanıklar da beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan H.K, Ş.Y, A.A ve S.Y'ye 6 yıl 3'er ay hapis cezası vererek tutuklu sanıklar H.K ve Ş.Y'nin tahliyesine karar verdi. Avukat M.K'yi de sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye eden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın