Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,210.14
ETH/USDT
3,567.90
BTC/USDT
70,415.00
BIST 100
9,042.96
Gündem

Hatay'a getirilen konteynerler sınır hattına sevk edildi

Hatay'a gönderilen konteyner, akordiyon siper malzemeleri ve askeri araçlar sınır hattına konuşlandırıldı.

17.10.2017 - Güncelleme : 18.10.2017
Hatay'a getirilen konteynerler sınır hattına sevk edildi

HATAY

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) İdlib gerginliği azaltma (çatışmasızlık) bölgesine intikali kapsamında Hatay'a getirilen konteyner, akordiyon siper malzemeleri ve askeri araçlar, Reyhanlı ilçesindeki sınır hattına sevk edildi.

İdlib'in sınır komşusu Reyhanlı ilçesindeki askeri hareketlilik bugün de sürüyor.

Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen konteyner, akordiyon siper malzemeleri ve askeri araçlar, Hatay'a ulaştı. Araçlar, daha sonra güvenlik önlemleri eşliğinde konuşlandırılacakları sınır birliklerine gönderildi.

Öte yandan sınır hattının bazı yerlerine askeri iş makineleri kullanılarak kurşun geçirmez akordiyon bariyerleri örüldü.

Genelkurmay Başkanlığınca, Astana Süreci kapsamında İdlib gerginliği azaltma bölgesinde görev yapacak TSK unsurlarının, 12 Ekim'den itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başladığı bildirilmişti.

Türkiye, Rusya ve İran'ın, Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirdiği toplantılarda, Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib ili "çatışmasızlık bölgesi" ilan edilmişti. Mutabakata göre, Türkiye'nin İdlib'de çatışmasızlık bölgesinin sınırlarını teşkil eden güvenlikli bölgelerde kontrol ve gözlem noktaları oluşturarak asker konuşlandırması kararlaştırılmıştı. Gözlemci kuvvetin asli görevi, rejim ve muhalefet arasında çatışma yaşanmasını engellemek ve olası ateşkes ihlallerini izlemek olarak tanımlanmıştı.

Muhabir: Lale Köklü

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.