Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,210.85
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,816.00
BIST 100
9,058.23
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Uyuşturucuyla mücadelede gözaltı sayısı yüzde 55 arttı

İçişleri Bakanı Soylu, uyuşturucuyla mücadele konusunda 2018'e hızlı başladıklarını belirterek, "Uyuşturucudan cezaevinde yatan insan sayısı inanamayacağınız bir rakam, 50 bin. Gözaltı sayısı ilk 15 günde geçen yıla oranla yüzde 55 arttı." dedi.

Muhammed Ali Toruntay  | 18.01.2018 - Güncelleme : 18.01.2018
İçişleri Bakanı Soylu: Uyuşturucuyla mücadelede gözaltı sayısı yüzde 55 arttı

Ankara

ANKARA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) tarafından İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle "Sporla Kal Güvende Kal" sloganıyla düzenlenen madde ve madde bağımlılığıyla mücadele programına katıldı.

Soylu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin uluslararası arenada özellikle yalnız bırakıldığını vurgulayarak, "Terörle beraber üzerimize salınan uyuşturucu meselesinde kamuoyunun farklı kesimlerinden insanları elini taşın altına koymaya hazır halde görmek, bize büyük bir moral vermiştir." diye konuştu.

Uyuşturucu ile mücadelenin iki ayağı bulunduğunu dile getiren Soylu, "Birincisi, gençlerimizi uyuşturucuya ellerini uzatmayacakları şekilde bilinçlendirebilmek, ikincisi de uyuşturucu maddelerin gençlerimize ulaşamayacağı bir hali tesis edebilmek." ddedi.

Soylu, İçişleri Bakanlığı olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma ve tüm birimlerle uyuşturucu maddelerin gençlere ulaşmasını engelleyeceklerini, suçluları yakalayıp adalete teslim edeceklerini vurguladı. 

"Uyuşturucuyla mücadelede gözaltı sayısı yüzde 55 arttı"

Uyuşturucu ile topyekun mücadele ederek gelecek nesilleri korumak istediklerine dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Amacımız gelecek nesillerimizi teslim almaya çalışan bu anlayışı topyekun süpürmek ve içimizdeki bu hain yapıyı ortadan kaldırmaktır. Bunu birlikte, inançla, kararlılıkla, birbirimizi severek yapacağız. Bana diyorlar ki bu konuda çok sert cümleler söylüyorsun. Affedersiniz ya, şuradaki gençleri görüyor musunuz? Gecenin bir yarısı, saat 02.30'da, 04.00'te bir annenin telefonu ile hiçbir kimse uyandı mı acaba? Boğaz'da ayak ayak üstüne at, ondan sonra 'Ya bu Bakan da nasıl konuşuyor acaba, ne söylüyor?' diye oradan bir de eleştiriver. Otur gazete köşende, köşeleri yazmaya çalış, 'Bakana yakışır mı böyle sözler ya?' Peki sana yakışır mı gecenin saat 02.00'sinde, 03.00'ünde fosur fosur yastığında uyurken bir annenin, evladının yumrukları altında dayak yemesi?"

Uyuşturucu ile mücadele yürüten polis, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerine teşekkür eden Soylu, "Kolay değil, DHKP-C ile mücadele ediyorlar, PKK ile mücadele ediyorlar, DEAŞ ile mücadele ediyorlar. Hiçbirisiyle de eksik olmadan büyük bir mücadele ortaya koymaya çalışıyorlar. Ama uyuşturucu konusunda da ciddi bir mücadele gerçekleştiriyorlar." ifadelerini kullandı.

Soylu, 2016'da yaklaşık 5 bin ton civarında eroin yakaladıklarını, 2017'de ise bu rakamın dört katına çıkarak 20 bin ton olduğunu aktardı.

1 Ocak-15 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu sayısının, 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 66 oranında artış gösterdiğini belirten Soylu, "Seneye hızlı başladık, bu seneyi çok hızlı bitireceğiz inşallah. Gözaltı sayısı yüzde 55 arttı. Şu anda uyuşturucudan cezaevinde yatan insan sayısı inanamayacağınız bir rakam, 50 bin. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. FETÖ'den yatan insan sayısı da 50 bin, uyuşturucudan yatan insan sayısı da 50 bin. Herkes elinden geleni, gücü yettiğince ortaya koymaya çalışıyor. Gözaltı sayısı ilk 15 günde geçen yıla oranla yüzde 55 arttı." diye konuştu.

Muhabir: Muhammed Ali Toruntay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.