Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,221.44
ETH/USDT
3,557.50
BTC/USDT
70,709.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Kedi ve köpekler kışı 'ev'lerinde geçirecek

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında, bağlı 15 bölge müdürlüğü aracılığıyla halka bin adet kedi-köpek evi dağıtıldı.

12.12.2017 - Güncelleme : 12.12.2017
Kedi ve köpekler kışı 'ev'lerinde geçirecek

BURSA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından başlatılan proje kapsamında, belirlenen noktalara yerleştirilen bin kedi ve köpek evi, kış aylarında sokak hayvanlarının barınmasında önemli rol oynayacak.

AA muhabirinin Orman ve Su İşleri Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce şehirlerde kedi ve köpeklerin barınmasına imkan tanıyacak yuva dağıtımına ilişkin proje başlatıldı.

2017 yatırım programına alınan bu proje için ayrılan 500 bin liralık ödenek, bağlı 15 bölge müdürlüğüne gönderildi ve bu parayla yaptırılan bin adet kedi ve köpek evi illerde halka dağıtıldı.

Sokak hayvanlarının soğuk ve kış şartlarında barınma ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla başlatılan projede Sındırgı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezine yaptırılan 70 kedi köpek evi, Balıkesir'de dağıtıldı.

Hayvanseverlerin talepleri de dikkate alınarak belirlenen noktalara yerleştirilen bu evlere DKMP müdürlükleri, belediyeler ve hayvanseverlerin katkılarıyla düzenli olarak yiyecek de bırakılacak.

Hayvanseverlerden teşekkür

Eskişehir'de dağıtılan evlere ilişkin açıklamada bulunan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Eskişehir Temsilcisi Ayten Tutkun, çalışmanın anlamlı ve değerli olduğunu vurguladı.

Proje dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığına teşekkür eden Tutkun, şöyle konuştu:

"Sokak hayvanlarını korumak isteyenleri en büyük sıkıntısı mama ve su kaplarının peşinde koşmaktı. Kar, yağmur olduğunda sokak hayvanlarını sığınacak yerleri yoktu. Biz kendi çabalarımızla sıkıntıları çözmeye çalışıyorduk. Yıllardır mücadele içindeydik. Ahşap, kaliteli birçok kedinin sığınabileceği bir barınağın resmi bir kurum tarafından yapılması çok değerli. Hayvan koruyucularını yıllardır verdiği mücadelenin bakanlık ve genel müdürlük nezdinde yapılması çok anlamlı. Söz konusu çalışma diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olmalıdır." 

Muhabirler: İlkan Toprak, Yavuz Emrah Sever, Deniz Açık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.