Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,531.50
BTC/USDT
69,714.00
BIST 100
9,066.92
Gündem

'Mazlum milletlere sağlık hizmetini ülkemiz götürüyor'

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş,Sudan'da yeni bir eğitim araştırma hastanemiz var. Oradaki mazlum milletlere sağlık hizmetini ülkemiz götürüyor. Suriyeli kardeşlerimize sağlık hizmetini aksatmadan vermeye gayret ediyoruz." dedi.

29.10.2017 - Güncelleme : 29.10.2017
'Mazlum milletlere sağlık hizmetini ülkemiz götürüyor' Fotoğraf: AA/Günay Nuh

ARDAHAN - Günay Nuh

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, "Şu an Somali'de bir eğitim araştırma hastanemiz var, Sudan'da yeni bir eğitim araştırma hastanemiz var. Oradaki mazlum milletlere sağlık hizmetini ülkemiz götürüyor. Tabii ülkemiz aynı zamanda da Türkiye'de de Suriyeli kardeşlerimize sağlık hizmetini aksatmadan vermeye gayret ediyor. Suriye'de de şu an çok önemli sağlık yatırımları var. Bu, ülkemizin büyüklüğünü gösteriyor." dedi.

Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok alanda olduğu gibi, sağlık konusunda da büyük bir ülke olduğunu, Suriye gibi bir ülkede hastane inşa etmesinin bunu gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin kendi içinde sağlıkta dönüşüm yaptığını, uluslararası alanda da mazlum ve mağdurlara sağlık hizmeti götürdüğünü ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Şu an Somali'de bir eğitim araştırma hastanemiz var, Sudan'da yeni bir eğitim araştırma hastanemiz var. Oradaki mazlum milletlere sağlık hizmetini ülkemiz götürüyor. Tabii ülkemiz aynı zamanda da Türkiye'de de Suriyeli kardeşlerimize sağlık hizmetini aksatmadan vermeye gayret ediyor. Suriye'de de şu an çok önemli sağlık yatırımları var. Bu, ülkemizin büyüklüğünü gösteriyor."

"Türkiye'nin orada olmasıyla nüfus 130 binlere çıkmış"

Türkiye'nin Suriye'deki sağlık hizmetlerine değinen Memiş, şunları söyledi:

"Geçen ay El Bab'da sağlık hizmeti veren gönüllü sağlık çalışanlarımızı ziyaret ettik. Türkiye'nin Suriye'deki gücünü görmek için gittiğimizde, her türlü sıkıntıya rağmen ülkemizden gönüllü sağlık çalışanlarımızın El Bab'da, Cerablus'ta, Çobanbey'de sağlık hizmeti verdiğini, 200 yataklı bir hastane inşaatını gördük. El-Bab'ın nüfusu 5 binlere kadar düşmüş ama Türkiye'nin orada olmasıyla nüfus 130 binlere çıkmış."

Türkiye mağdura yardım konusunda dünyaya örnek oluyor

Türk toplumunun yedi düvele karşı mazlumların yanında olmak için gittiği her yere adalet götüren Osmanlı anlayışıyla hareket eden bir toplum olduğunu dile getiren Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin sadece ülkemiz insanına değil, tüm mazlum coğrafyalara, mağdur insanlara hiç çekinmeden sağlık hizmeti vermesini gerçekten önemsiyoruz. Sağlık çalışanlarımızın bu ülke ve millet için fedakarca bu kutsal görevi yerine getirdiklerini gördük. Belki dünyanın gözü bunu görmüyor, Türkiye'nin bu yardımseverliğini görmek istemiyorlar ama Türkiye bu duruşuyla mazlumun, mağdurun yanında nasıl olunması gerektiğine yönelik dünyaya örnek olup önemli mesajlar veriyor."



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.