Gündem

Mikrofinansla kendi işinin patronu oldu

Gaziantep'te 6 yıl önce mikrofinanstan destek alan Ekmekçi, kurutma dolmalık satarak başladığı iş hayatında ilerleyerek gelinlik mağazası açtı.

İrfan Aydoğdu  | 08.08.2017 - Güncelleme : 08.08.2017
Mikrofinansla kendi işinin patronu oldu

Gaziantep

GAZİANTEP

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 6 yıl önce mikrofinanstan destek alan Halise Ekmekçi, kurutma dolmalık satarak girdiği iş hayatında ilerleyerek gelinlik mağazası açtı. 

Ekmekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılında ilçedeki Mikrofinans şubesine giderek başvuru yaptığını ve kredi almaya hak kazandığını söyledi.

Önce kurutma dolmalık satarak işe koyulduğunu belirten 3 çocuk annesi 44 yaşındaki Ekmekçi, zamanla işlerini büyüttüğünü ve gelinlik dükkanı açtığını dile getirdi.

Ekmekçi, mikrofinanstan aldığı 500 liralık desteğin bugünlere gelmesindeki önemine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşlerimin iyi olduğunu görünce her yıl hem işimi büyüttüm hem de sermayemi arttırdım ve bunun üzerine gelinlik ve moda üzerine bir iş yeri açtım. Şu anda 2 kişiyi istihdam ediyorum. Mikrofinans hayatımı değiştirerek işimin büyümesine katkı sağladı. Bundan dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililere teşekkür ediyorum."

Mikrofinans Nizip Saha Sorumlusu Duygu Akfırat da kendilerine müracaat eden dar gelirli vatandaşlara gelir getirmesi için kredi verdiklerini aktardı.

Akfırat, 2010 yılında bu işe ilk başladıklarında 100 kişiye destek verdiklerini, bu yıl bunun 500 kişiye çıktığını dile getirdi.

Duygu Akfırat, bu kapsamda ev ziyaretlerinde de bulunduklarını kaydetti.

Muhabir: İrfan Aydoğdu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.