Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,526.40
BTC/USDT
69,667.00
BIST 100
9,073.08
Gündem

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: Afrikalı dostlarımızın desteklerini hiçbir zaman unutmayacağız

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, FETÖ'nün darbe girişimi karşısında birçok Afrika ülkesinin destek olduğunu belirterek "Desteklerini hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Uğur Çil  | 12.12.2017 - Güncelleme : 13.12.2017
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: Afrikalı dostlarımızın desteklerini hiçbir zaman unutmayacağız

Ankara

ANKARA 

Kenya'nın 54. bağımsızlık yıl dönümü, bu ülkenin Ankara Büyükelçisi Julius Kiema Kilonzo'nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, resepsiyonda yaptığı konuşmada, "Türk hükümeti ve halkı adına Kenya halkı ve hükümeti ile Kenya Büyükelçiliği mensuplarının ve ülkemizde yaşayan Kenya vatandaşlarının milli günlerini tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

"Türkiye, Kenya'yı Doğu Afrika bölgesinde güçlü bir aktör ve kıtada önde gelen bir ortak olarak değerlendirmektedir." diye konuşan Erdem, Türkiye ve Kenya arasındaki ticaret hacimin geliştirilmesi için gerekli somut adımların atılacağını kaydetti.

Erdem, iki ülke arasındaki iş birliğinin her alanda güçlenerek, gelişeceğine inandığını dile getirerek "2017 yılı diplomatik ilişkilerimizin kuruluşunun, 2018 yılı ise Nairobi'de büyükelçilik açmamızın 50. yıl dönümüdür." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi karşısında birçok Afrika ülkesinin dayanışma mesajlarının memnuniyetle karşılandığını ifade eden Erdem, "15 Temmuz'dan sonra bazı Afrikalı dostlarımızın FETÖ iltisaklı kurum ve şahıslar karşında süratle önlem almalarını takdirle karşılıyoruz. Bu desteklerini hiçbir zaman unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Kilonzo, ülkesinin bağımsızlığının 54. yıl dönümünün kutlandığı bu günün önemine değinerek, "Bugünkü özgürlüğümüz için vatanımızın sevgisiyle hayatlarını feda eden cesur ve vizyoner erkeklere ve kadınlara minnettarlığımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Stratejik konumu sayesinde Kenya'nın Doğu Afrika'nın ekonomik, ticari ve lojistik merkezi olduğunun altını çizen Kilonzo, "Kenya'da yerel ya da bölgesel bir işletme kurduğunuzda 1,2 milyar insanın olduğu Doğu Afrika Topluluğu pazarına erişme şansı yakalarsınız." değerlendirmesinde bulundu.

Kilonzo, Türkiye ve Kenya'nın 50 yıl önce inşa ettiği diplomatik bağlardan beri çok yol kat ettiğini belirterek "Bu süreçte sadece dostluğumuzu devam ettirmek ve derinleştirmekle kalmadık aynı zamanda gelecek yıllardaki iş birliğimizi daha da ilerletmek arzusunda olduk." dedi.

Türkiye ve Kenya'nın ikili ticaret hacmini gelecek 5 yıl içerisinde 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Kilonzo, "Bugün burada tüm Türk yatırımcıları ve iş adamlarını cesaretlendirmek istiyorum. Eğer yeni bir pazar arayışındaysanız, lütfen artık aramayın. Kenya olmanız gereken yer." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Uğur Çil

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.