Dolar
32.52
Euro
34.83
Altın
2,367.72
ETH/USDT
2,995.10
BTC/USDT
61,544.00
BIST 100
9,530.47
Gündem

Psikolog ve sosyal çalışmacılar 'Narkolog' olarak atanmak istiyor

Psikolog ve sosyal çalışmacılar, "Narkolog Projesi"nin bir an önce ülke genelinde hayata geçirilerek atamalarının yapılması istemiyle TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurdu.

21.06.2017 - Güncelleme : 21.06.2017
Psikolog ve sosyal çalışmacılar 'Narkolog' olarak atanmak istiyor

TBMM - ALP ÖZDEN

Psikolog ve sosyal çalışmacılar, Emniyet Genel Müdürlüğünün "Narkolog Projesi"nin bir an önce ülke genelinde hayata geçirilerek atamalarının yapılması istemiyle TBMM Dilekçe Komisyonuna başvuruda bulunuyor.

Dilekçelerde, Türkiye'de madde kullanım oranının korkutucu bir hızla arttığı, madde kullanmaya başlama yaşının da hızla düştüğü ifade edildi.

Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulunun eylem planı çerçevesinde harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğünün, uyuşturucu ile mücadelede yeni bir projeyi hayata geçirerek "Narkolog" adıyla görevlendirilecek sosyal çalışmacı ve psikologlar ile madde bağımlılığı sorununu temelinden çözmeyi hedeflediği anımsatılan dilekçelerde, projenin bir an önce ülke genelinde hayata geçirilmesinin, sosyal çalışmacıların ve psikologların görevlerine başlamasının hayati önem taşıdığı ifade edildi.

Dilekçelerde, özellikle bağımlılığın sosyal yönleri, bağımlılıkta sosyal çevre ve akran baskısı, yeniden bağımlılığa dönüş noktasında mikro ve makro düzeyde sosyal hizmet müdahalesinin gerçekleştirilmesi hususunda sosyal çalışmacıların önemli rol oynayacakları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Madde kullanımını önlemekte, erken teşhiste ve tedavisinde psikolojik desteğin önemi fark edilecektir. Madde kullanımını bırakma sürecinde birçok kişinin maddeye tekrar dönmesi sık rastlanılan bir durumdur. Tek başına ilaç tedavisi yeterli değildir. Kişinin kendisini tanıması, anlaması ve kendini değerlendirme yetisini kazanmasını, uyuşturucu madde kullanmaya başlama nedenlerinin araştırılmasını ve bununla ilgili etkenlerin ortadan kaldırılmaya çalışılmasını, söz konusu uyuşturucu maddelerin kendisinde yarattığı etkileri tanımasını, tekrar kullanmaya başlamasının engellenmesi için gerekli bilgileri ve yetileri kazanmasını, altta yatan veya eşlik eden ruhsal sorunların tedavisini, dış dünyaya karşı kendisini hazırlamasını sağlamak amacıyla terapiler, psikolojik destek bağımlılık tedavisinde çok önemli bir yer tutmaktadır."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.