Dolar
32.37
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,557.40
BTC/USDT
70,773.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

PTT 'drone'lu teslimata hazırlanıyor

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, 2018 yılı içerisinde drone taşımacılığına başlayacaklarını söyledi.

Sinan Özmüş  | 22.11.2017 - Güncelleme : 22.11.2017
PTT 'drone'lu teslimata hazırlanıyor

Antalya

ANTALYA - SİNAN ÖZMÜŞ

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, Antalya'da düzenlenen Uluslararası e-Ticaret Konferansında yaptığı konuşmada, Türk mühendislerinin ürettiği milli Kargomat'ı tanıttıklarını belirterek, "Kendi oluşturduğumuz e-ticaret platformumuzu burada bir kez daha tanıtma fırsatı bulduk. Yine büyük partnerlerimizle, GSM şirketlerimizle, bankalarımızla oluşturduğumuz ödeme sisteminin Türkiye Kart projesinin de burada bir anlamda altını çizmiş olduk. Bütün bunlarla, Türkiye'nin ne kadar hızlı bir şekilde büyüdüğünü, ne kadar hızlı bir şekilde kalkındığını ve dünyadaki lider ülke konumuna nasıl hızlı adımlarla yürüdüğünü, 2023 hedeflerine nasıl ulaştığını burada bir kez daha yaşamış olduk." değerlendirmesini yaptı.

"Milli mühendislerle ve üniversitelerle çalışma içerisindeyiz"

Bozgeyik, drone taşımacılığına geçmek için milli mühendislerle ve üniversitelerle çalışma içerisinde olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"2018 yılı içerisinde fiilen drone taşımacılığına başlamış olacağız. Biz bu teknolojiyi biliyoruz. Bu teknolojimiz var. Kendi mühendislerimizle bunu yapıyoruz ama bunlar coğrafi şartlara, ülkenin koşullarına ve iç sistemlere uygun şartlarda olan yerlerde ancak taşınabilir. Bunu fantastik olarak her yere hemen drone ile kargo taşınabileceğini düşünmek, gerçekçi olmaz. Bütün bunları bir planlama içerisinde yürütüyoruz. İnşallah bizim kendi "drone"larımızla 2018 yılında uçmuş olacağız."

Drone taşımacılığının coğrafi şartları uygun olan yerlerde ya da özellikle ürünlerde veya ulaşımda sorun olan yerlerde kullanılacağını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Bozgeyik, "Diyelim ki İstanbul'dan Adalar'a bir şeyin hızlı ulaştırılması gerekiyorsa, kargonun niteliği uygunsa onları taşıyacağız. Kuşkusuz, İstanbul trafiğini düşündüğünüzde iki saatte ulaşamadığınız yere yarım saatte ulaşabilir hale geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın