Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,063.60
BTC/USDT
64,110.00
BIST 100
9,693.46
Gündem

Şehit Uzman Çavuş Doğan son yolculuğuna uğurlandı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İsmail Hakkı Doğan, Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

16.11.2017 - Güncelleme : 16.11.2017
Şehit Uzman Çavuş Doğan son yolculuğuna uğurlandı Fotoğraf: AA/Serkan Avcı

Mersin

MERSİN

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İsmail Hakkı Doğan'ın cenazesi, memleketi Mersin'de toprağa verildi.

Ağrı'daki askeri törenin ardından, 23 yaşındaki şehit İsmail Hakkı Doğan'ın naaşı, askeri uçakla Adana'ya, buradan da karayoluyla Mersin'e getirildi.

Şehidin cenazesi, ilk olarak Doğulu Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek helallik alındı.

Daha sonra cenaze, törenin düzenleneceği Doğulu Camisi'ne götürüldü.

Buradaki törene, şehidin annesi Emine, eşi Rukiye Doğan ve kardeşlerinin yanı sıra Vali Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, bazı milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin acılı eşi Rukiye Doğan'ı, yakınları ve kadın askerler teskin etti.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, askerlerin omzunda cenaze aracına kadar taşındı. Şehit Doğan'ın cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Muhabir: Sezgin Pancar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın