Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,051.90
BTC/USDT
63,749.00
BIST 100
9,693.46
Gündem

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nas hayatını kaybetti

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

23.07.2017 - Güncelleme : 23.07.2017
Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nas hayatını kaybetti

BATMAN

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Evinde bulunduğu sırada kalp krizi geçiren Nas (48), kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Batman'daki özel hastaneye sevk edildi.

Nas, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

 "Geldiğinde durumu kritikti"

Durumu hakkında bilgi almak için hastaneye gelen Nas'ın yakınları ile aralarında Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un da bulunduğu meslektaşları acı haberi öğrendi.

Eşi Zeynep Nas, ölüm haberi üzerine sinir krizi geçirdi. Nas'a aynı hastanede sakinleştirici yapıldı.

Mehmet Nuri Nas'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı dileyen Aydın Durmuş, meslektaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Kalp masajı yapılarak getirildi. Buraya geldiğinde durumu kritikti. Doktorlar burada masaja devam etti ancak kurtarılamadı. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun, değerli bir insandı." dedi.

Prof. Dr. Nas, Şırnak'ın İdil ilçesinde toprağa verilecek

Hastanenin genel müdürü Memduh Duman da Rektör Nas'ın hastaneye getirildiğinde durumunun kritik olduğunu ifade ederek, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığını belirtti.

Cenaze aracına konulan Mehmet Nuri Nas'ın tabutu, memleketi Şırnak'ın İdil ilçesine gönderildi.

YÖK Başkanı Saraç: Akademi camiasının başı sağ olsun

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç,  evinde bulunduğu sırada kalp krizi geçiren ve yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Nas için sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajında, Mehmet Nuri Nas'ın görev yaptığı Şırnak'ta devletine ve milletine hizmet ettiğini belirten Yekta Saraç, şunları kaydetti:

"Şırnak Üniversitesi Rektörümüz, değerli kardeşimiz Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas vefat etmiştir. Allah'tan kendisine rahmet, ailesine sabırlar dilerim. Akademi camiasının başı sağ olsun."

Muhabir: Selman Tür-Yeşim Sert Karaaslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın