Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,061.50
BTC/USDT
64,005.00
BIST 100
9,693.46
Gündem

TBMM Başkanvekili Aydın: Atatürk'e yönelik haksız, mesnetsiz ithamları asla kabul etmiyoruz

TBMM Başkanvekili Aydın, "Atatürk'e yönelik haksız, mesnetsiz ithamları ve hakarete varan söylemleri asla kabul etmiyoruz ve kınıyoruz." dedi.

09.05.2017 - Güncelleme : 09.05.2017
TBMM Başkanvekili Aydın: Atatürk'e yönelik haksız, mesnetsiz ithamları asla kabul etmiyoruz

TBMM

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik haksız, mesnetsiz ithamları ve hakarete varan söylemleri asla kabul etmediklerini ve kınadıklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Aydın başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, referandumla getirilen sistemin ülkeyi dönüşü olmayan bir yola yönelttiğini savundu. Referandum sırasında hak ihlalleri yaşandığını ileri süren Başaran, getirilen sistemin ülkeyi bölen ve bir arada yaşama ruhuna zarar veren bir sistem olduğunu iddia etti.

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu ise Soma maden kazası hakkındaki konuşmasında, yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından iş güvenliği tedbirlerinin alınmaması ve sendikaların yeteri kadar çalışmaması nedeniyle bu facianın yaşandığını kaydetti. Bu faciadan ders alınmadığını belirten Nurlu, her yıl ortalama bin 800 işçinin, iş kazaları sonucu yaşamını yitirdiğini anımsattı.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, bugünün 9 Mayıs Avrupa Günü olduğunu anımsatarak, Avrupa'nın Türkiye için önemli olduğunu, ancak vazgeçilmez de olmadığını, MHP olarak bunu bir kader olarak görmediklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son olarak bir televizyon programında Atatürk'e hakaret içeren sözler sarf edildiğini anımsatarak, Atatürk'ün manevi şahsiyetine karşı yapılan saldırılar karşısında TBMM Başkanı'nın tavır alması gerektiğini söyledi.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın