Gündem

THY, Lisans Modül Sınavları için dışarıdan da başvuru alacak

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, "Lisans Modül Sınavları" kapsamında dışarıdan da başvuruları kabul edecek.

13.12.2017 - Güncelleme : 13.12.2017
THY, Lisans Modül Sınavları için dışarıdan da başvuru alacak

İSTANBUL

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, "Lisans Modül Sınavları" kapsamında dışarıdan da başvuruları kabul edecek.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, THY Teknik AŞ, Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden aldığı yetkiye dayanarak bugüne kadar sadece THY teknik personelinin katılabildiği uçak teknisyenliği lisans modül sınavları için dışarıdan da başvuru alacak.

İlgili eğitimler ve sınavlar, THY Teknik AŞ'nin Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları tesislerinde bulunan eğitim merkezlerinde gerçekleştirilecek. Lisans modül sınavlarında başarı sağlayan adaylar, gereken diğer ön koşulları da sağlamaları durumunda lisanslı uçak bakım teknisyeni olmaya hak kazanacak.

THY Teknik AŞ, adaylara son teknoloji ile donatılmış eğitim sınıflarında verilecek olan teorik eğitimin yanında sahip olduğu "Boeing 737-300" tipi eğitim uçağında uygulamalı uçak bakım eğitimi imkanı da sağlayacak. Çalışma, gittikçe büyüyen Türk sivil havacılık sektörünün halihazırda ihtiyaç duyduğu ve duyacağı nitelikli iş gücünün karşılanması konusunda etkili olacak.

Konuyla ilgili bilgilere, "www.thyteknik.com" internet sayfasından ve "teknikhalklailiskiler@thy.com" mail adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Muhabir: İzzet Taşkıran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın