Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,223.10
ETH/USDT
3,562.60
BTC/USDT
70,775.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Türkiye Burslusu öğrenciler bayramlaştı

YTB Başkan Yardımcısı Gündoğar, "Öğrencilerin büyük bir kısmı ülkesine gidemedi, bayramı burada geçirdiler. Onları yalnız bırakmak istemedik. Aynı heyecanı beraber yaşamak istedik. Bütün öğrencilerin bayramını tekrar kutluyorum." dedi.

28.06.2017 - Güncelleme : 28.06.2017
Türkiye Burslusu öğrenciler bayramlaştı

Ankara

ANKARA

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğar, "(Türkiye'de burslu okuyan) Öğrencilerin büyük bir kısmı ülkesine gidemedi, bayramı burada geçirdiler. Onları yalnız bırakmak istemedik. Aynı heyecanı beraber yaşamak istedik. Bütün öğrencilerin tekrar bayramını kutluyorum." dedi.

YTB'nin Türkiye Bursları ile Ankara'daki çeşitli üniversitelerde eğitim gören uluslararası öğrenciler, birbirlerinin geçmiş Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Türkiye Bursları'nın Hamamönü Ofisi'nde yapılan bayramlaşma programına, YTB Başkan Yardımcısı Gündoğar'ın yanı sıra yaklaşık 100 uluslararası öğrenci katıldı.

Gündoğar, programda yaptığı konuşmada YTB'nin Türkiye Bursları'yla Türkiye genelinde toplam 16 bin öğrencinin okuduğunu aktardı.

Ramazan ayı boyunca Ankara'da bulunan uluslararası öğrencileri Balkanlar, Afrika, Suriye iftarları gibi çeşitli tematik programlarla bir araya getirdiklerini ve ramazan heyecanını paylaştıklarını söyleyen Gündoğar, bayram sevincini de beraber yaşamak için bu programı düzenlediklerini anlattı.

Gündoğar, "Öğrencilerin büyük bir kısmı ülkesine gidemedi, bayramı burada geçirdiler. Onları yalnız bırakmak istemedik. Aynı heyecanı beraber yaşamak istedik. Bütün öğrencilerin tekrar bayramını kutluyorum. Hepsinin ailelerine, ülkelerine hayırlı bayramlar diliyorum." diye konuştu.

"Ramazan Bayramı'nı kutlamaya Türkiye'ye gelmek lazım"

Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nden gelerek Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tefsir alanında doktora yapan Gayas Akhmetshin, Türkiye'deki bayramları çok sevdiğini söyledi. 

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Ortaçağ Tarihi alanında doktora yapan Tayvanlı Shanju Lin de yaklaşık 5 yıldır Türkiye'de olduğunu ve burada bayramların çok coşkulu geçtiğini anlattı. 

Muhabir: Ecenur Çolak,Adam Abu Bashal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.