Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.49
ETH/USDT
3,563.00
BTC/USDT
70,970.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Üniversite öğrencilerinden 'Mehmetçik'e destek

GAÜN'de öğrenciler tarafından Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev alan askerler yararına kermes düzenledi.

22.03.2017 - Güncelleme : 23.03.2017
Üniversite öğrencilerinden 'Mehmetçik'e destek Fotoğraf: AA / Ensar Özdemir

GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev alan askerler yararına kermes düzenledi.

Üniversite yönetiminin desteğiyle 15 Temmuz Yerleşkesi'ndeki fakülte binasında hazırlanan yiyecek ve içecekler, kurulan stantlarda satışa çıkarıldı. Akademisyenler ve öğrenciler kermese yoğun ilgi gösterdi. 15 gün sürecek kermesin sonunda elde edilecek gelirin Mehmetçik Vakfına bağışlanacağı belirtildi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, harekata katılan askerlerin canlarını milletin huzuru için feda ettiğini söyledi.

Üniversitesi yönetimi olarak bu tarz etkinlikleri desteklediklerini aktaran Gür, şunları kaydetti:

"15 Temmuz yerleşkesinde, vatana ihanet edenlerden millete devrolan bu yerleşkede vatana canını feda edenler için böyle bir fedakarlık yapılması öğrencilerimiz açısından çok güzel. Şehitlerimiz bilsin ki geride kalan aileleri asla yalnız değiller, onlar her zaman bizimle beraberdir. Bu şehitlerimiz, gazilerimiz canlarını feda edip fedakarlıkta sınır tanımadıkları müddetçe onların yanında olma hususunda toplumsal duyarlılık projeleri ile şehit çocuklarımıza sahip çıkmak onlara ekonomik ve manevi destek vermek açısından hiçbir tereddüt göstermeyeceğiz."

Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi ve proje sorumlusu Ceyhun Uçuk da öğrencilerin isteği üzerine söz konusu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Mehmetçiğin yaptığı fedakarlığın yanında bu yapılanın çok küçük kaldığını aktaran Uçuk, "Bütün öğrencilerimiz çok istekliler. Burada bulunan ürünlerin hepsini öğrencilerimiz kendi elleriyle hazırladılar. Son 24 saattir hepsi ayaktalar ama hepsinin gözleri hala ışıl ışıl, çok mutlular." diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Akif Parlak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın