Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.80
BTC/USDT
69,905.00
BIST 100
9,092.26
Yaşam

12 metrelik tekneyle okyanusu geçecek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan yat eğitmeni Akın Akbalık, 12 metrelik teknesi "Ares" ile Atlantik'in geçileceği yarışlarda Türkiye'yi temsil edecek.

Ali Ballı  | 24.09.2017 - Güncelleme : 25.09.2017
12 metrelik tekneyle okyanusu geçecek

Muğla

MUĞLA

Bodrum ilçesinde yaşayan yat eğitmeni Akın Akbalık, 12 metrelik teknesi "Ares" ile Atlantik'in geçileceği ve 330 yatın katılacağı 3 bin millik Atlantic Rally For Cruises yarışında Türkiye'yi temsil edecek.

İlçede yat kaptanlığı ve eğitmenliği yapan Akbalık, 12 metrelik "Ares" isimli tek direkli polyester teknesiyle dünyanın en zorlu yarışlarından birisi olan ve 120 ülkeden 330 yatın katılacağı yarışmada mücadele edecek.

Akbalık, teknesini Bodrum Milta Marina'da yarışa hazırladı. Akbalık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yolculuğun yaklaşık bir yıl süreceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Yarış yaklaşık bir ay sürecek ama gidiş ve geliş fırtına mevsimlerini bekliyoruz. Fırtınaların dindiği zamandan sonra bir arada 5 aylık bir fırtına mevsimi daha olacak. O dönemi Karayipler'de geçirdikten sonra tekrar dönüş yolculuğu yapacağız. Bu da yaklaşık bir yıllık bir süreç. Bu süreçte daha önceden yetiştirdiğim birçok öğrencim, arkadaşlarım eşlik edecek. Onlar da hem açık deniz tecrübelerini artıracaklar hem de dünya denizlerinde boy gösterme şansı bulacaklar."

Akbalık, İspanya'ya gidişi, yarışa katılması ve dönüşü ile birlikte 18 bin mili bulacak yolculuğunun önemli bir bölümünü yelkenle kat edeceğini anlattı.

Gezi için 110 kilodan 67 kiloya indi"

Her zaman bu yolculuğun hayalini kurduğunu dile getiren Akbalık, "Bu seyir için tüp mide ameliyatı oldum 110 kilogramdan 67 kilograma indim ve programlı spor yaptım. Bu kiloyla bu yolu tamamlama şansım yoktu." ifadesini kullandı.

Tek direkli teknesi "Ares" ile törenin ardından denize açılan Akbalık'ı çok sayıda seveni alkışlarla uğurladı.

5 Kasım'da İspanya'nın Las Palmas kentinde start alacak ve Karayipler'deki Saint Lucia'da sona erecek yarışta Akbalık, 3 bin millik rotada mücadele edecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.