Yaşam

23 yıllık hastalığına şifayı nakille buldu

Kalıtsal polikistik böbrek hastalığı nedeniyle 23 yıl diyetle yaşayan, 11 yıl da diyaliz tedavisi gören Fatime Zehra Güntürk, böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.

22.10.2016 - Güncelleme : 23.10.2016
23 yıllık hastalığına şifayı nakille buldu

İZMİR-Efsun Yılmaz

Eşi Hasan Güntürk ve 3 çocuğuyla Muğla'da yaşayan Fatime Zehra Güntürk, 35 yaşındayken yüksek tansiyon şikayetiyle doktora başvurdu. 

Sürekli yükselen tansiyonunun nedeni araştırılınca "polikistik böbrek" hastası olduğu anlaşılan Fatime Zehra Güntürk'ün böbreklerinde sürekli kist geliştiği anlaşıldı.

Kalıtsal polikistik böbrek hastalığının kist oluşumunun yanı sıra damarlarda ve kalp kapaklarında bozukluklara neden olduğunu ve tedavisinin de bulunmadığını öğrenen Güntürk, doktor kontrolünde özel diyet ve tansiyon tedavisi uyguladı.

Diyete rağmen böbrekleri 2005 yılında iflas eden Fatime Zehra Güntürk, diyaliz tedavisi almaya ve böbrek bağışı beklemeye başladı.

Hastalığın genetik olduğunu öğrendikten sonra yakın çevresini uyaran Güntürk'ün 3 çocuğunda da aynı hastalığa rastlandı.

Nakil için geçen yıl hastaneye başvuran Fatime Zehra Güntürk, 30 Eylül'de ameliyata alındı ve böbrek bağışıyla hayata tutundu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın