Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,051.50
BTC/USDT
63,876.00
BIST 100
9,693.46
Yaşam

'Allah benden bir can aldı, bir canı bağışladı'

Siirt'in Şirvan ilçesinde geçen yıl maden faciasında hayatını kaybeden kamyon sürücüsü Aydın'ın bebeği devletin sağladığı tedavi imkanıyla sayesinde sağlığına kavuştu.

17.11.2017 - Güncelleme : 18.11.2017
'Allah benden bir can aldı, bir canı bağışladı'

SİİRT - Nurettin Kilis

Siirt'te Şirvan ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasında eşini kaybeden Mukadder Aydın, zatürre teşhisi konulan ve durumu ağır olan bebeğinin devletin sunduğu tedavi imkanıyla yaşama tutunmasının mutluluğunu yaşıyor.

Aileleri, Şirvan'da geçen yıl özel bir maden ocağında meydana gelen toprak kaymasında yaşamını yitiren 16 işçinin yasını tutuyor. Mukadder Aydın da eşi Abdulbaki Aydın'ı kaybetmenin acısını yaşıyor. Mukadder Aydın o dönem 40 günlük olan ve tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesinden hava ambulansı ile İstanbul'a sevk edilen bebeği Veysel'in sağlığına kavuşması ile teselli buluyor.

Bir yaşını dolduran bebeğini bağrına basmanın buruk mutluluğunu yaşayan Aydın'ın en büyük dileği yetim 3 çocuğunu vatana ve millete hayırlı birer evlat olarak yetiştirmek.

"Devletimiz çocuğuma sahip çıktı"

Anne Aydın AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini kaybetmeden önce maddi imkansızlıklar nedeniyle bebeklerinin tedavisini istedikleri şekilde yaptıramadıklarına belirterek, oğlunun tedavisi için maden ocağında çalışmaya başladığını belirtti.

Eşinin ölümünün üçüncü günü bebeğinin durumunun iyice ağırlaştığını vurgulayan Aydın, "Çocuğumun durumu beni iyice umutsuzlandırmıştı. Doktorlar oğlumun daha donanımlı bir hastaneye gönderilmesini tavsiye etti. Fakat buna gücüm olmadığını söylediğimde devletimiz devreye girerek çocuğuma sahip çıktı. Çocuğum devletimizin büyük katkılarıyla sağlığına kavuştu." ifadelerini kullandı.

"Allah benden bir can aldı, bir canı da bağışladı. Umudumun tükendiği anda devletimizin yardımıyla çocuğum sağlığına kavuştu. Allah devletimizden razı olsun." diyen Aydın, Allah'a şükrettiğini vurguladı.

Aydın, ağır bir acı yaşadığını, genç yaşta eşini kaybettiğini ve 3 çocuğunun yetim kaldığını anlattı.

Babasız çocuk yetiştirmenin zorluğuna değinen Aydın, "Çocuklarımı devletimizin vereceği katkılarla ülkemize iyi hizmet edecek şekilde yetiştirmek istiyorum. Çocuklarımı yetiştirme yurdunda okutmalarını ve evlatlarımın büyüdüklerinde devletimizin hizmetinde olmalarını istiyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın