Dolar
32.54
Euro
34.94
Altın
2,329.80
ETH/USDT
3,142.10
BTC/USDT
64,212.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam

Askerlik arkadaşları 33 yıl sonra buluştu

Kayseri Hava İndirme Tugayı Destek Hizmetleri Ulaştırma Takımı Komutanlığında 1984 yılında aynı anda askerlik yapan 42 arkadaş, 33 yıl sonra Antalya'nın Kemer ilçesinde buluştu.

Yunus İçen  | 29.04.2017 - Güncelleme : 30.04.2017
Askerlik arkadaşları 33 yıl sonra buluştu

Antalya

ANTALYA

Diyarbakır Polis Okulunda polis memuru Hasan Erol, Kayseri Hava İndirme Tugayı Destek Hizmetleri Ulaştırma Takımı Komutanlığında askerlik yaptığı arkadaşlarını bir araya getirdi. Kemer ilçesindeki beş yıldızlı bir otelde düzenlenen buluşmaya, 1984 yılında aynı anda askerlik yapan 42 kişi katıldı.

33 yıl sonra gerçekleşen buluşmada askerlik anıları ve 15 Temmuz darbe girişimi konuşuldu. 

Hasan Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllar sonra ilk defa bir araya geldiklerine işaret ederek, "Bu buluşmayı gelenek haline getireceğiz. Kayseri Hava İndirme Tugayı Destek Hizmetleri Ulaştırma Takımı Komutanlığı, Kıbrıs'ta ve terörle mücadelede üstün hizmet madalyası alan birlik. Burada askerlik yaptığımız için gurur duyuyoruz." dedi.

"Askeri araçlarının lastiklerinin havasını indirdik"

Özel bir şirkette tır şoförlüğü yapan Murat Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara'nın Polatlı ilçesindeki topçu okulundan askeri araçların çıktığını gördüklerini ve onları engellemek için lastiklerinin havasını indirdiklerini anlattı.

Buluşmada askerlik arkadaşları, eski günleri yad etmek için tekrar içtima alıp tekmil verdi, mıntıka temizliği yaptı. İçtima sırasında kendi aralarında konuşan asker arkadaşlarına kızan Erol, arkadaşlarına ceza olarak istikamet verip koşturdu.

Muhabir: Yunus İçen



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın