Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,209.32
ETH/USDT
3,582.80
BTC/USDT
71,127.00
BIST 100
9,039.94
Yaşam

Damatsız da olsa düğün hayaline kavuştu

Kırşehir'in Mucur ilçesinde 3,5 yaşında merdivenden düşmesi sonucu zihinsel engelli olan 34 yaşındaki Karaaslan, ailesinin organize ettiği "damatsız düğün"de gelinlik giydi.

28.06.2017 - Güncelleme : 29.06.2017
Damatsız da olsa düğün hayaline kavuştu

KIRŞEHİR - Abdullah Yıldız

Kırşehir'in Mucur ilçesinde, 3,5 yaşındayken merdivenden düştüğü için zihinsel engelli kalan 34 yaşındaki Zeliha Karaaslan, ailesinin organize ettiği "damatsız düğün"de gelinlik giymenin mutluluğunu yaşadı.

Kendinden küçük kız kardeşlerinin evlenmesiyle rüyalarında sürekli gelinlik gören ve ailesine evlenmek istediğini söyleyen Zeliha için Hamidiye Mahallesi'nde ev düğünü düzenlendi.

Kuaföre gidip saçlarını yaptıran, gelinlik giyerek evlerinin önünde orkestra eşliğinde oynayan ve ellerine kına yakılan Zeliha, hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Zeliha'yı bu mutlu gününde, kentte eğitim aldığı özel bir rehabilitasyon merkezindeki arkadaşları ile Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin ve Kaymakam Muhammet Önder de yalnız bırakmadı.

Damatsız düğünde Zeliha'nın yanında olan davetliler, eğlence programının sonunda genç kıza altın ve para hediye etti.

'Komşuların düğününü görüp üzülüyordu'

Zeliha'nın babası Recep Karaaslan, Zeliha'nın 3,5 yaşındayken akraba ziyaretinde merdivenden düştüğü için engelli kaldığını belirterek, kızının, 2 kız kardeşi evlendiğinde ve komşularının düğününü gördüğünde hep gelinlik giymeyi istediğini söylediğini aktardı.

Bunu organize ederek kızlarını mutlu etmeyi arzuladıklarını vurgulayan Karaaslan, "Her düğün gördüğünde istiyordu. 'Baba, kardeşlerim gelin oldu, ben de gelinlik giymek istiyorum.' derdi. Komşuların düğününü görüp üzülüyordu. Gece rüyalarına giriyordu. Sürekli annesine ve bana 'Gelinlik giyeceğim' diyordu. Biz de eşimiz ve dostumuzla çocuğumuzu sevindirmiş olduk." dedi.

Anne Gönül Karaaslan da tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"30 senedir kızımın her türlü ihtiyacını görüyorum. Giyimi, bezi, her şeyini kendim yapıyorum. Yemeğini yer ama bakımını yapamaz. Yüzde 80 zihinsel engelli raporu var. Gece, gündüz bensiz hiç durmaz. Benimle yatar, kalkar. Her yere benimle gider."

Cümle kurmakta zorlanan Zeliha da duygularını "Gelin oldum. Gelin olmaktan mutluyum. Düğünümde oynayacağım. Başka eve gitmem, annemi özlerim." sözleriyle dile getirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.