Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.20
BTC/USDT
69,832.00
BIST 100
9,084.07
Yaşam

Derdinin ilacı hayat arkadaşı oldu

Çorum'da böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi görmeye başladığı dönemde anne ve babasını kanserden kaybeden 28 yaşındaki Ergüler'in zorlu yaşamı, hayat arkadaşı Hatice ile mutluluğa dönüştü.

18.10.2017 - Güncelleme : 18.10.2017
Derdinin ilacı hayat arkadaşı oldu

ANTALYA - AYŞE YILDIZ

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde kadavradan böbrek nakli yapılan Erol Ergüler, "derdimin ilacı" dediği hayat arkadaşıyla yaşama umutla bakıyor.

Çorum'un İskilip ilçesinde yaşayan Ergüler'e rahatsızlanması sonucu gittiği hastanede 13 yaşındayken kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Bir yıl sonra diyaliz tedavisi görmeye başlayan Ergüler, 3 yıl sonra pankreas kanserine yakalanan annesi Fatma'yı kaybetti.

Ortaokuldan sonra hastalığı nedeniyle eğitimini bırakmak zorunda kalan Ergüler, çalıştığı ayakkabı dükkanında Hatice Ergüler ile tanıştı. Haftada 3 gün dörder saat diyalize giren, zaman zaman fenalaşan Ergüler, evlilik teklifini kabul eden Hatice ile 6 yıl önce hayatını birleştirdi.

Eşiyle hayata umutla bakan Ergüler, 4 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. Burada kadavra listesine alınan Ergüler, 3 yıl önce de mide kanserine yakalanan babası Kadir Ergüler'i kaybetti.

Eşinin desteğiyle hayata tutunmaya çalışan Ergüler'in hayatı, garsonluk yaptığı iş yerinden eve döndüğünde gece yarısı gelen telefonla değişti.

Erol Ergüler'e eşi ile geldiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından böbrek nakli yapıldı.

Heyecandan, çalan telefonu açamadı

Hastanede bir an olsun eşinin başından ayrılmayan hayat arkadaşıyla mutluluğa yeniden adım atan Ergüler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diyaliz sürecinde felç geçirdiğini, bir süre yemek dahi yiyemediğini söyledi.

Eşinin ısrarıyla kadavra listesine yazıldığını aktaran Ergüler, işten eve geldiği bir gece çalan telefonu heyecandan açamadığını ifade etti.

Telefonunu eşinin açtığını ve daha sonra kendisine verdiğini anlatan Ergüler, "Çok yorgundum, garip bir heyecan vardı, 'Size böbrek çıktı, acil gelin.' dediler, şoke olduk. Bütün yorgunluk gitti, şaşkınlık başladı. Benden çok eşim şaşırdı, eli ayağına dolaştı. Bir süre sonra kendimizi toparladık, yola çıktık. Sabah da buraya geldik." dedi.

Zor günlerinin en büyük tesellisi eşi oldu

Uygun böbrek bulunduğuna bir türlü inanamadığını dile getiren Ergüler, doktora, "Yaşım daha genç, idare edebiliyorum. En azından diyalize girebiliyorum, daha çok ihtiyacı olanlara nakil yapılsın." dediğini aktardı.

Ameliyattan sonra hayatının değiştiğine işaret eden Ergüler, şöyle devam etti:

"Derdimin ilacı eşim oldu. Onunla tanıştıktan sonra hayatım değişti, yaşama nedenim oldu. Yaşadığım acılar bir gülümsemesiyle son buldu. Umutsuzluğa kapıldığımda, zor günlerimde hep yanımdaydı. Zor günlerimin en büyük tesellisi eşim oldu."

"Hiç tereddüt etmedim"

Hatice Ergüler ise eşinin hastalığının sevgilerinin önüne geçemediğini belirtti.

Eşine böbreğini vermeyi çok istediğini ancak 6 kez kalça ameliyatı geçirdiği için doktorların uygun görmediğini vurgulayan Ergüler, gece böbrek bulunduğu haberi geldiğinde birlikte ağladıklarını dile getirdi.

Sevgilerinin her gün artarak devam ettiğini vurgulayan Ergüler, "Hastalığından dolayı eşimi sevmekten hiç korkmadım, tereddüt etmedim. Onun hayata bağlanmasını istedim, evlenerek birlikte hayata tutunduk. Artık hayatımız daha kolay olacak. Dünyanın en mutlu insanları biziz." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.